Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubio brata

Udario ga je sjekirom kada je ležao na podu

oršuš
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
27.08.2013.
u 20:00

Jedini očevidac krvavog obračuna Vlado Oršuš kazao je jučer na sudu da su braća taj dan popila oko deset litara vina te da je Stjepan bio vidno pijaniji.

Na varaždinskom Županijskom sudu danas je počelo suđenje Franji Oršušu (43) kojeg se tereti da je 30. prosinca prošle godine u večernjim satima sjekirom zatukao svog pet godina mlađeg brata Stjepana Oršuša (38). Krvavom obiteljskom obračunu kumovao je alkohol, a prethodile su mu gotovo svakodnevne žestoke obiteljske svađe u kojima je, sudeći po izjavama svjedoka, glavnu riječ vodio – ubijeni brat Stjepan. Osim Franje i Stjepana, u maloj kućici u Orehovici u Međimurju živio je i brat Vlado. U skromnom kućerku braća su živjela bez struje, a i kobne noći osvjetljavala su ih samo svjetla lampaša...

Jedini očevidac krvavog obračuna Vlado Oršuš kazao je danas na sudu da su braća taj dan popila oko deset litara vina te da je Stjepan bio vidno pijaniji.

– Kad su bili već popili vino i to Stjepan više, a Franjo manje, oni su se počeli rivati i kričali su – kazao je Vlado i potvrdio da je nakon brutalne svađe i tučnjave Franjo izvadio sjekiru i udario Stjepana po glavi te je on tada pao na pod.

– Tada, kad je već ležao, Franjo ga je još jednom udario sjekirom po glavi. Tada sam vidio da je Stjepan mrtav – kazao je Vlado. Upravo je ubijenog brata Stjepana prikazivao kao izazivača sukoba.

>> Uhićen i priveden zbog ubojstva mlađeg brata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije