Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
udaljen iz učionice

Učitelj od djece tražio da napišu esej na temu 'Zašto su Židovi zli'

holokaust, nacizam, ubijanje židova, nacisti (1)
Reuters/PIxsell
15.04.2013.
u 16:33

Učenici su kazali da su morali istražiti nacističku propagandu te zamisliti da žive u nacističkoj Njemačkoj. Zatim su trebali napisati pismo ondašnjoj vladi kojim bi vlasti uvjerili da su ''Židovi zlo i izvor svih problema''

Američki srednjoškolski učitelj, koji je za potrebe predmeta kreativno pisanje od učenika zahtijevao da napišu esej na temu ''Zašto su Židovi zli'', našao se na meti osude javnosti.

Kontroverzni zadatak dodijeljen je učenicima srednje škole Albany kao priprema za čitanje ''Noći'', memoara Elieja Wiesela koji je preživio holokaust, javlja RT. Učenici su kazali da su u sklopu zadatka morali istražiti nacističku propagandu te zamisliti da žive u nacističkoj Njemačkoj. Zatim su trebali napisati pismo ondašnjoj vladi kojim bi vlasti uvjerili da su ''Židovi zlo i izvor svih njemačkih problema''. – Promislite u svom radu na pojmove kao što su logos, etos i patos. Odaberite stil koji će vam biti najprihvatljiviji – pisalo je u naputku za izradu eseja.

Nakon što je slučaj izašao u javnost, učitelj je dobio suspenziju, a načelnik općine Albany održao tiskovnu konferenciju u kojoj se ispričao za kontroverzan zadatak. Zadaću su mnogi učenici odbili napisati jer se jednostavno nisu željeli staviti u položaj koji je od njih zahtijevan. Kazali su da im je to izazivalo nelagodu te da nisu željeli napisati ništa protiv Židova.

>>'Pričam svoja sjećanja kako bi mladi naučili što je bio fašizam'

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije