Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MATURALAC

Učenicima u Španjolskoj: 'Pazite, opasnost od terorizma je velika!'

katalonija
Foto: Reuters/PIXSELL
02.10.2017.
u 14:10

'Preporučujemo da sljedećih nekoliko dana učenici izbjegavaju posjet Barceloni i drugim većim gradovima'

Hrvatski učenici koji su na maturalac otputovali u Španjolsku trebali bi izbjegavati Barcelonu i druge veće gradove – barem sljedećih dana. Preporuka je to Ministarstva obrazovanja kao i Ministarstva vanjskih i europskih poslova. Uz navedeno upozoravaju se naši učenici i na sutrašnji prosvjed koji se održava u Kataloniji.

– Preporučujemo da sljedećih nekoliko dana učenici izbjegavaju posjet Barceloni i drugim većim gradovima te savjetujemo izbjegavanje mjesta većih okupljanja, oprez i praćenje uputa lokalnih vlasti. Za utorak, 3. listopada 2017. godine, najavljeno je održavanje prosvjeda u Kataloniji te hrvatskim državljanima preporučujemo kontinuiran oprez i praćenje situacije iz svih dostupnih izvora.

U slučaju potrebe, hrvatskim građanima na raspolaganju je dežurni telefon konzularnoga odjela veleposlanstva Republike Hrvatske u Madridu – 00 34 630 526 085 – poručili su iz Ministarstva obrazovanja.

Također napominju da je u Španjolskoj opasnost od terorističkih napada vrlo visoka.

katalonija
1/25

– Nedavni teroristički napadi izvedeni su na mjestima na kojima se okuplja veći broj ljudi (turistička središta i šetališta). Preporučuje se maksimalan oprez na mjestima većeg okupljanja zbog opasnosti od mogućnosti ponavljanja terorističkih napada. Savjetujemo da prije putovanja potražite informacije o trenutačnoj situaciji iz svih dostupnih izvora.

O svim sumnjivim pojavama (prtljaga bez nadzora na kolodvoru, u zračnoj luci, sumnjivo ponašanje i sl.) obavijestite policiju. Tijekom boravka u Kraljevini Španjolskoj informirajte se o telefonskim brojevima hitnih službi, brojevima i adresi Veleposlanstva RH u Madridu – kažu u Ministarstvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije