Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dolaze kroz kanalizaciju

Učenici u školi prijavili zaštopanu WC školjku, domar u njoj otkrio zmiju

Foto: Privatna arhiva
1/3
28.09.2020.
u 22:29

S dolaskom hladnijih dana zmije idu tamo gdje im je ugodno i toplo, a u odvodnim cijevima one osjećaju toplinu, kažu zmijolovci Lađarević i Karamazan

Vrlo neugodna situacija sa zmijom dogodila se ovih dana u jednoj osnovnoj školi u Slavoniji. Naime, učenici su se požalili da je WC školjka zaštopana i da voda ne otječe. Kada je domar skinuo WC školjku, imao je što vidjeti. U odvodnoj cijevi sklupčala se velika zmijurina! U pomoć su pozvali udrugu Zmijolovac iz Slavonskog Broda, čiji su članovi Vlado Lađarević i Darko Karamazan uhvatili i uklonili neželjenog gmaza.

- Poziv iz škole bio je vrlo neuobičajen. Došli smo navečer oko 22 sata, oni su bili spremni otvoriti školu u bilo koje vrijeme samo da se riješe zmije, a znali su za nas jer su i prošle godine imali sličan problem koji smo im riješili. Pronašli smo bjelicu dugu oko metar i pol - kaže Lađarević.

Nakon što su je ulovili, zmijolovci su zmiju odnijeli u njezino prirodno stanište u neuređeno i šikarom obraslo državno zemljište i pustili je. O tome su izvijestili nadležnu županijsku ustanovu te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Međutim, tu nije kraj problemima u ovoj školi, upozoravaju zmijolovci, s obzirom na to da im kroz kanalizaciju i dalje dolaze zmije. S dolaskom hladnijih dana zmije idu tamo gdje im je ugodno i toplo, a u odvodnim cijevima one osjećaju toplinu.

1/3

- Sigurno je da ondje ima još zmija. Takva situacija nije ugodna ni za koga, a pogotovo ne za djecu. Već je dokazano da zmija u nekim slučajevima može čak i izaći iz WC školjke - upozorava Lađarević.

Iz udruge su izvijestili školu kako oni jesu dio rješenja, ali ne trajno. Ističu kako oni mogu doći, uhvatiti zmiju i dislocirati je, ali ne mogu ih sve pohvatati jer je, kažu, očito da one dolaze kroz kanalizaciju.

- Problem će dalje morati rješavati oni koju su nadležni za održavanje sustava kanalizacije i odvodnje. Mi tu više ne možemo postupati, osim u slučaju da neka zmija izađe na površinu pa nas ponovno pozovu - rekao je Darko Karamazan.

Udruga za zaštitu životinja Zmijolovac osnovana je u listopadu prošle godine. Uz Lađarevića i Karamazana, imaju još tridesetak članova koji još nisu obučeni za samostalno hvatanje zmija, ali nastojat će i to učiniti kako bi mogli adekvatno odgovoriti na sve pozive. Doduše, zasad to nisu obvezni, jer još uvijek nisu dobili sredstva od jedinica lokalne samouprave koje bi im po zakonu trebale izaći u susret. Stoga brodski zmijolovci ovaj važan posao rade volonterski i kad imaju vremena.

Ključne riječi

Komentara 8

KO
Kovid
23:08 28.09.2020.

Naliti 2 litre klora i nema ih ni blizu

DU
Deleted user
09:09 29.09.2020.

Zmiju su pustili u neuređeno i šikarom obraslo državno zemljište. Sasvim logično.

PV
prcko.vita
08:19 29.09.2020.

Sramota, školstvo, zdravstvo, sudstvo, svi stupovi jedne zdrave države su nam pokradeni i uništeni, a narod nema snage da ustane i rastjera mafiju. Tužno i žalosno. Ja svoju djecu nebi pustila više u tu školu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije