Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Učenici Strukovne škole bili u Finskoj, a u travnju putuju u Englesku

Vinkovci
Goran Ferbežar/PIXSELL
28.03.2014.
u 13:34

Ravnateljica Marija Sunđi koja je posebno ponosna što su svi učenici koji su sudjelovali u projektu pohvaljeni

Osim što redovito osvaja brojne nagrade poput "Šegrt Hlapić", što je među prvima uvela e-dnevnike i otvorila eksperimentalni program Turističke gimnazije, vinkovačka Srednja strukovna škola je među vodećim strukovnim školama u Hrvatskoj i sudjeluje u projektima EU što učenicima i profesorima omogućava putovanja u zemlje partnerice projekta pa su tako bili u Finskoj, a u travnju će profesori u Englesku. U finskom gradiću Espoo boravile su dvije grupe, ukupno 22 učenika, po tjedan dana, bili su smješteni u učeničkom domu, a praksu su obavljali u različitim tvrtkama ili u školi, ovisno o zanimanju.

- To je prilika da učenici i nastavnici vide i dožive razlike između njihovog i našeg obrazovnog sustava i da su svjesni i prednosti i nedostataka u oba sustava - kaže ravnateljica Marija Sunđi koja je posebno ponosna što su svi učenici koji su sudjelovali u projektu pohvaljeni i što su se pokazali odgovornima pa se nada da će prijava za Erasmus+ projekt biti također uspješna.

U okviru istog projekta, u travnju uz dvije skupine učenika, na usavršavanje odlaze na dva tjedna dvije skupine profesora u Finsku i Englesku. Njihovo usavršavanje je zamišljeno kao kombinacija nastavničkog posla i rada u struci pa će dobiti priliku raditi sa svojim kolegama u školi, ali će se iskušati i u radu u struci u raznim tvrtkama.

>> Nova školska zgrada na ponos sadašnjim i budućim naraštajima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije