Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobio trećinu sela

Ubojstvo pa stih: Japanci u strahu od 'haiku' serijskog ubojice

pisac,penkala,nalivpero,papir,pisanje
Thinkstock
24.07.2013.
u 09:47

Prozvan 'haiku ubojicom' jer je nakon smaknuća ostavio trag u obliku tradicionalne japanske poezije, serijski egzekutor u nedjelju je spalio dvije kuće u jednom zabačenom selu u zapadnom Yamaguchiju. U njima je izgorjelo petero ljudi

Policija u ruralnom dijelu Japana intenzivno traga za 63-godišnjim muškarcem osumnjičenim za pet ubojstava. Prozvan 'haiku ubojicom' jer je nakon smaknuća ostavio trag u obliku tradicionalne japanske poezije, serijski egzekutor u nedjelju je spalio dvije kuće u jednom zabačenom i slabije naseljenom selu u zapadnom Yamaguchiju. U njima su, piše Independent, pronađena izgorjela tijela staraca, ubojičinih sumještana za koje je naknadno utvrđeno da su smaknuti udarcima u glavu tupim predmetom. U mjestašcu s desetak domaćinstava radi se o gubitku trećine stanovnika.

- Sve žrtve ubijene su na spavanju. Lako im se približio i zatukao ih s nekoliko udaraca - kazao je kriminalist Jinsuke Kageyava koji pokušava odgonetnuti gdje se nalazi muškarac opisan kao ''neljubazni izgrednik''. Jedni trag koji je ubojica ostavio za sobom pronađen je na prozoru njegove kuće koja se nalazi preko puta doma prve žrtve, 79-godišnje Miyako Yamamoto. Haiku je to, napisan u 17 slogova koji u prijevodu glasi: ''Spaljivanje/Dim daje užitak/U zemlji prijatelja.''

''Pjesnikovi'' automobili pronađeni su parkirani u garaži iza kuće pa se pretpostavlja da je utekao u obližnju šumu. Policija sad češlja ''drvo po drvo'' u potrazi za bjeguncem koji, smatra, nije mogao daleko odmaći.

>>Ubio 11 staraca. Tjerao ih da piju izbjeljivač, koktel lijekova...

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije