Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasmrt izbo mladića

Ubojicu s mjesta zločina u autu povezao pomagač?

Ubijeni Ante Katić
Foto: VL
1/4
26.08.2013.
u 18:49

Daniel Jukić, 20-godišnjak iz Podstrane protiv kojega je policija podnijela kaznenu prijavu za ubojstvo Ante Katića (22) u subotu ujutro, pred narodnjačkim klubom Paganini u Splitu, u istražnom je zatvoru.

Daniel J., 20-godišnjak iz Podstrane protiv kojega je policija podnijela kaznenu prijavu za ubojstvo Ante Katića (22) u subotu ujutro pred narodnjačkim klubom Paganini u Splitu, u istražnom je zatvoru.

U klub ušli odvojeno

Sudac istrage prihvatio je zahtjev zamjenice županijskog državnog odvjetnika u Splitu Marine Matušan koja je, nakon što je ispitala Jukića, zatražila istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Neslužbeno doznajemo da se protiv Daniela J. već vodi kazneni postupak za pokušaj razbojništva, što je djelo s elementima nasilja pa je istražni zatvor određen i po toj osnovi.

Katića je izbo nožem u subotu ujutro na ulici ispred Paganinija i potom pokušao pobjeći. Splitski su liječnici podvrgnuli ozlijeđenog mladića dvjema kompliciranim operacijama, njegovi su prijatelji masovno darivali krv, ali nažalost nije mu bilo spasa. Preminuo je do kraja dana.

Daniela J. policija je vrlo brzo pronašla i privela. Nakon istrage podnijeli su kaznenu prijavu za ubojstvo. Motiv djela još nisu rasvijetlili.

– Njih su dvojica bila prijatelji. U Paganini nisu došli zajedno. Ante je stigao s društvom nakon sestrina pira, mlađa ekipa nastavila je feštu, a Daniel je došao odvojeno, s prijateljem – kazao nam je mladić koji je poznavao obojicu, a te je noći bio u klubu.

Ni njemu nije jasno zbog čega su se njih dvojica sukobila, ali dodaje kako nije tajna da je Daniel dugovao Anti novac.

Tri teške rane na tijelu

– Ne vjerujem da bi Ante u zoru nakon sestrina pira uletio Danielu i tražio novac. Oni se nisu fizički sukobili u Paganiniju, samo su razgovarali i zajedno su izašli van. Nisu ih redari izbacili jer, da je tako bilo, i Antina bi ekipa izašla za njim, ne bi bio sam s Danielom – kaže mladić.

No postoji i priča po kojoj je Katić u klubu pljusnuo Daniela J., što je njega toliko razbjesnilo da ga je, nakon što su izašli van, ubio. Međutim, naš sugovornik kaže da pljusku nije vidio, a uvjeren je, da se dogodila, pretvorila bi se u masovnu tučnjavu, a ne obračun “jedan na jedan”.

Bez obzira na to gdje je i kako svađa počela, završila je kobno, i to na ulici, gdje je Daniel J. izvadio nož i brutalno izbo Antu Katića, čovjeka za kojeg ljudi koji ih poznaju kažu da mu je bio prijatelj.

Katić je imao više ubodnih rana, od kojih su tri bile osobito teške, dvije u neposrednoj blizini srca, a treća blizu bubrega.

Daniel J. odmah nakon zločina sjeo je u automobil i dao se u bijeg, ali policija ga je vrlo brzo pronašla i uhitila.

Po nekim verzijama događaja Daniel J. je tijekom bijega bio suvozač, odnosno netko ga je drugi vozio s mjesta zločina, ali u policiji to opovrgavaju. Kažu da se postupak vodi protiv samo jedne osobe te da nije imao pomagača.

Prijeti mu 15 godina

Državno odvjetništvo nastavlja istragu koja bi trebala rasvijetliti događaj. Slučaj vode kao obično ubojstvo, za koje je predviđena kazna od 5 do 15 godina zatvora, dok se za ubojstvo iz koristoljublja može izreći kazna do 40 godina zatvora. Pogreb Ante Katića je danas.

>>Mladić (22) izboden na sestrinu vjenčanju preminuo u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije