Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubio kontrolu

Ubojica svećenika zapalio kafić: 'Gorjet ćeš, ubit ću te!'

Mate Ćurković
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
29.01.2020.
u 11:52

Ušao je u lokal i na sredinu složio dio inventara te ga zapalio. Vatra se ubrzo proširila i zahvatila cijeli objekt

Mate Ćurković, 42-godišnjak iz Suhača uhićen je i priveden uz kaznenu prijavu zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom odnosno paljenjem kafića “Pantera” u Ulici Filipa Grabovca te prijetnje vlasniku lokala.

Kako piše Slobodna Dalmacija, sve je kulminiralo jer mu konobarica nije htjela poslužiti piće.

Naime, 26. siječnja dvadesetak minuta prije ponoći, nakon što je završilo radno vrijeme, konobarica Ćurkoviću nije htjela donijeti novo piće koje je naručio. Bjesnio je obraćajući se vlasniku lokala koji je u najmu i kazao: "Ja sam fratra ubio, ja sam Mate Ćurković, znaš 'ko sam ja. Večeras ti je zadnji dan da radiš, gorjet ćeš, ubit ću te, sve ću zapaliti, ubit ću te, sve će gorjeti".

Ćurković je otišao, a zatim je, kako stoji u prijavi, neposredno nakon toga, u razdoblju od ponoći do 3.40 sati kada je požar izbio, došao do "Pantere" i silom otvorio vrata ljetne terase. Ušao je u lokal i na sredinu složio dio inventara te ga zapalio. Vatra se ubrzo proširila i zahvatila cijeli objekt. Utvrđeno je da je vlasniku lokala pričinjena šteta od najmanje sto tisuća kuna dok je vlasnik samo objekta oštećen za najmanje 740 tisuća kuna.

Inače, Ćurković je bio osuđen na 11 i pol godina zatvora za ubojstvo svećenika krajem lipnja 2003. godine na plaži u Prosici na predjelu Pirovca. Kamenom je izudarao svećenika Miju Stijepića nakon svađe. Nakon ubojstva uzeo je svećenikov Golf te zlatni lančić s križem i mobitel. Tri dana poslije maloljetnica je prijavila pokušaj silovanja u Gaćelezima i to baš u svećenikovu ukradenom golfu. Sve mu je to uračunato u zatvorsku kaznu.

Komentara 3

Avatar Manolique
Manolique
12:16 29.01.2020.

Ubio čovjeka, pokušaj silovanja, prijetnje, podmetanje požara, uništavanje imovine, provođenje općeopasnih radnji, vjerojatno će ga odrapiti oštro - dva mjeseca uvjetno. Čini se da u ovoj zemlji najbolje prolaze agresivni i opasni krkani, a najgore radni ljudi koji ne plate jednu ratu vodovoda pa idu ovrhe i zatvaranje. Zašto ovaj ne dobije 40 godina zatvora? Koji bi bio razlog?

Avatar Kaladin
Kaladin
12:13 29.01.2020.

Okrutno ubojstvo, krađa i silovanje-sve objedinjeno u 11 godina kazne. ...lijepo naše pravosuđe....

CE
cenzura
12:30 29.01.2020.

A gdje se sve to dogodilo?????? Vrh novinarstva!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije