Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojica iz rakete

Ubio je partnericu, a potom uzeo njenu karticu i otišao kockati

Foto: Anto Magzan/Pixsell
29.03.2014.
u 08:45

Borić je policajcima kazao kako se samo sjeća da je svoju partnericu Silvanu Nekić zgrabio za vrat, nakon čega mu se, kako tvrdi, zamračilo pa se ne sjeća što je dalje bilo

– Ma samo me zatvorite – bilo je sve što je pred sucem istrage zagrebačkoga Županijskog suda rekao Mario Borić (42), koji se sumnjiči za teško ubojstvo iz koristoljublja svoje partnerice Silvane Nekić (44).

Istražni zatvor mu je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela te osobito teških okolnosti počinjenja djela. Tijekom istražnog postupka nad njim bi se trebalo provesti i psihijatrijsko vještačenje, a istražitelji u međuvremenu slažu kockice stravičnog mozaika koji je doveo do ubojstva Silvane Nekić.

Kako doznajemo, Borić se na ispitivanju pred tužiteljstvom branio šutnjom, no zato je prethodno policiji opisao što se dogodilo. Kazao je da su on i Silvana Nekić bili u vezi koja je bila turbulentna, jer su se stalno svađali, prekidali i mirili. Za svoju pokojnu partnericu rekao je i da je bila posesivna, a što se tiče samog ubojstva, Borić je kazao da ga se ne sjeća.

– Znam da sam je zgrabio za vrat, a nakon toga mi se smračilo i ničeg se ne sjećam – kazao je policajcima. A prema kaznenoj prijavi, to čega se Borić ne sjeća bilo je da je nesretnu ženu davio, utrpao joj plahte u usta, a potom je promatrao dok nije izdahnula. Zatim ju je umotao u plahtu, stavio joj vrećicu na glavu te je prekrio tepihom. Prije no što je izašao iz stana zapalio je mirisne štapiće kako bi prikrio miris raspadanja tijela.

No iako se tih detalja, kako je kazao istražiteljima, Borić zbog zamračenja ne sjeća, sjeća se da je prije no što je izašao iz unajmljenog stana Silvane Nekić uzeo njezinu kreditnu karticu. S njom je otišao do bankomata, podignuo novce te otišao u kasino i kockao dok sav novac nije potrošio. Nakon toga je za 2000 kuna prodao i njezin mobitel, a policiji se sam prijavio kada je i taj novac potrošio.

>> Planirao zločin: tijelo je zamotao u tepih i upalio mirisne štapiće

Komentara 10

RD
Red Dufrense
21:33 29.03.2014.

Prestrašno... A toliki lažljivac, pa lopov i ubojica... Zar bi mu sad itko trebao povjerovati da mu se zamračilo i da je valjda neuračunljiv??? A svega ostalog se sjeća, i kad je trebalo lagati majci nesretne, i PIN-a... Prestrašno... AA zamisli, za svoj život se pobojao... Odvratno... Doživotna kazna je malo...

DU
Deleted user
09:28 29.03.2014.

Ne treba se ništa čuditi. To je nepatvoreni junak našeg doba. Društvo koje je zaboravilo na etiku i moral, a na kraju iz kolektivna sjećanja izbrisalo i pojam Boga, ne može a da iz dana u dan u sve većem broju ne "proizvodi" takve likove, kakvih je puna Europa i tzv. zapadni svijet.

HA
hajduk1966
08:15 29.03.2014.

Sad ce lijepo neki advokat da zatrazi od suda da je bio neuracunljiv pa bolnica i za dvije -tri godine Slobodan.Ja bih uveo smrtnu kaznu,tako da mu sa smrkne zauvijek pred ocima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije