Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balon prosvjed

U Zagrebu održan prosvjed pod nazivom 'Vlada danas leti u zrak'

balon prosvjed (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
08.04.2011.
u 19:55

Prosvjednici su na 180 bijelih balona ispisali imena čitave Vlade i svih zastupnika Sabora, ali i Ive Sanadera, pa su balone simbolično pustili u zrak

“Tko hoće Šeksa?!” i “Ajmo, Slavko Linić, Slavko Linić! 200 eura!”, čuli su povici na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje se u 18 sati održao performanski “balon prosvjed” građana okupljenih preko društvene mreže Facebook. U početku se skupilo 50-tak građana, ali su im se kasnije pridružili znatiželjni “šetači”.

Naziv prosvjeda “Vlada danas leti u zrak!” je, doduše, imao agresivne konotacije, no, među okupljenih 200-tinjak građana i bez ijednog policajca sinoć se čuo tek - smijeh.

Prosvjednici su na 180 bijelih balona ispisali imena čitave Vlade i svih zastupnika Sabora, ali i Ive Sanadera, pa su balone simbolično pustili u zrak.

“Vladu” i “zastupnike” ispratili su vikavši prvo “Vrati se!” a onda i “Vlado odlazi!”, nakon čega su na veliku razglednicu sa sklikom prijašnjeg performansa, također s Trga, ispisivali svoje poruke vladajućoj političkoj eliti.

Svoj je doprinos i ovaj puta dao Pero Kovačević, koji je simbolično raspustio zastupnika Vlatka Podnara iz SDP-a, odnosno, balon s njegovim imenom.

- Podržavam raspuštanje Vlade i Sabora makar i moje ime bilo na balonu. Treba se žrtvovati - kazao je Kovačević, kojem u ruke nije pao balon s imenom i fotografijama premijerke Jadranke Kosor.

Iako žar prosvjednika jenjava, ovoj skupini nije bilo teško prikupiti 900 kuna koliko su ih, kazali su, stajali baloni. Ili kako je rekao “vođa” ovog performansa, u prosvjedima trenutno sudjeluju “spartanski odredi”.

- Nastavit ćemo s ovakim zabavnim prosvjedima, jer želimo da i ostali građani steknu sigurnost kako do incidenata na prosvjedima neće doći - pojasnio je.

Primjerice, jedna je prosvjendica u četvrtak u Preradovićevoj ulici, kaže, dobila “pendrekom po leđima”, dok je njezin kolega bio priveden jer je ušao u trgovački centar Cvjetni i vikao “HDZ u kaveze!”.

- Izašao sam nakon sat vremena i vratio se na Cvjetni - dodao je.

Komentara 36

UK
Ugo Kajvez
22:50 08.04.2011.

Koji ste vi prosvjednici tukci, ... SMIJU VAM SE sa markovog trgu jer ste prave ovce .............. ŠTA ĆE TE POSTIČI OVAKVIM STUPIDNOSTIMA ?????????????????

OB
-obrisani-
08:29 09.04.2011.

. . ...........Realno, mi smo vec bankrotirali ,samo toga nismo svijesni, iz ovog gliba nema natrag. Nazalost. Gotovo. The end fertig................................kako kaze cistacica kindergartena.!!! . . . ....

KF
kfuntak
21:42 08.04.2011.

Prva bitka je završena. Prosvjedi su već sad uspjeli. Klima u državi je promijenjena. Ako ne vjerujete, pitajte političare. Svim provokatorima koji osuđuje ljude koji su zbog pravde hodali ulicama, mogu samo reći :))))))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije