Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potvrđena Optužnica

U Zadru uskoro suđenje sedmorici zbog seksualnog zlostavljanja djevojčice

sudnica
Tino Juric/PIXSELL/Ilustracija
04.01.2021.
u 12:45

Optužnica je potvrđena i kazneni predmet dodijeljen je sutkinji Sandri Radanović

Suđenje sedmorici optuženih za seksualno zlostavljanje djevojčice u jednom mjestu kod Zadra započet će uskoro i upravo se određuje termin pripremnog ročišta. Potvrdila nam je to glasnogovornica zadarskog županijskog suda Dijana Grancarić. - Optužnica je potvrđena i kazneni predmet dodijeljen je sutkinji Sandri Radanović - istakla je glasnogovornica suda Dijana Grancarić. Podsjetimo, Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je nakon provedene istrage još 5. svibnja podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv petorice okrivljenika (2000., 2000., 2000., 2000 i 1999.) te dvojice maloljetnika (2003. i 2001.) zbog počinjenja više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

- Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154 st. 2. KZ/11, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. KZ-a, više kaznenih djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ/11 i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju iz čl. 163. st. 2. KZ/11, sve na štetu djeteta - ističe se u optužnici slučaja koji je šokirao javnost i nakon što je sudac istrage osumnjičene mladiće isti dan pustio da se brane sa slobode uz mjere opreza. Tek poslije prosvjeda novo sudsko vijeće se sastalo i pritvorilo ih do završetka istrage. Tih su dana svjedočenja izvora istrage sablaznila javnost:

 - Djevojčica od tek 15 godina silovana je i ucijenjena, a sada, kada je sve prijavljeno i otkriveno, sredina u kojoj živi je ponižava. Na njoj su se godinu dana seksualno iživljavali i to smo u istrazi dokazali, jer ona je nakon što je i prvi put na silu prisiljena na radnju izjednačenu sa silovanjem, bila ucjenjivana navodnom snimkom s mobitela i sve je počinila u strahu. Pa to je bilo dijete od 15 godina. Da ne bi objavili snimke, tražili su od nje svašta, a onda bi opet prijetili novom snimkom - rekao nam je prije gotovo 15 mjeseci policijski izvor o slučaju koji se događao od kolovoza pretprošle do srpnja prošle godine, a otkriven je navodno tek nakon što je početkom školske godine djevojčica sve ispričala psihologinji. 

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
15:18 04.01.2021.

nažalost, za selo oni su frajeri a ona je kurba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije