Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plinski biznis

U Washingtonu počela arbitraža u kojoj MOL tuži Hrvatsku

MOL
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
11.09.2014.
u 21:38

Hrvatsku stranu pred sudom predstavljaju odvjetnički ured Luke Mišetića i lobistička agencija Patton Boggs.

Pred Međunarodnim sudom za rješavanje investicijskih sporova u Washingtonu počeo je arbitražni postupak u kojem je mađarski MOL tužio Hrvatsku, piše HRT.

Postupak pred sudom je tajan, pa danas nije bilo informacija sa prvog ročišta. Tročlanim sudskim vijećem, koje će presuditi u sporu, predsjeda Britanac Franklin Berman.

Hrvatsku stranu pred sudom predstavljaju odvjetnički ured Luke Mišetića i lobistička agencija Patton Boggs, a zbog ročišta u SAD je stigla i pomoćnica ministra gospodarstva Sabina Škrtić.

Mađarski MOL je tužio Hrvatsku zbog kršenja Ugovora o plinskom poslovanju.

>>Ugovori s MOL-om iz 2009. ništetni su i treba ih raskinuti

>>Ivan Vrdoljak: MOL je prvi pokrenuo arbitražu pa smo i mi to učinili kako bismo zaštitili svoje interese

Komentara 4

NI
NisamKriv
02:11 12.09.2014.

To će biti nova prepucavanja tko je kriv SDP vs. HDZ,a jednako su krivi od Linića koji im je prodao dio Ine za niš para do Sanadera koji im je dao da imaju glavnu riječ,i poznavajući naše političare i ovaj put ćemo podimiti kabelčinu a oni dobivaju višemilijunsku odštetu naravno na račun poreznih obveznika ma divota jedna

Avatar airbizz
airbizz
06:55 12.09.2014.

hrvatska i madžarska su članice euro unije.zašto ne koristimo eu pravosuđe?da li je amerika(sedam sestara) natjerala svijet da sve sporove vezane za naftu koristi isključivo američke sudove.

Avatar comparator
comparator
07:41 12.09.2014.

Izgleda da naša javnost nikad neće saznati što je Linić dogovorio s mađarima prilikom prvotne prodaje Ine .Meni je to borba između onih koji su očekivali od "podstanara" izvući održavanje kuće i bezbrižno živjeti od rente i onih koji se u toj kući žele zadržati do njenog urušavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije