Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dvojica uhićena

Kod Zeline pronađeno 435 kg droge: 'Ovo je jedna od većih zapljena u posljednjih 10-ak godina'

Zagreb: Policija zaplijenila više od 400 kilograma droge
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.02.2023.
u 10:26

Od iznimne važnosti bilo je prikupljanje informacija iz različitih izvora. Vjeruje su da su uhićeni muškarci dio kriminalne skupine te se istraživanje nastavlja.

Oko 435 kilograma raznih droga, uglavnom marihuane i ecstasyja, otkriveno je u iznajmljenoj vikendici na području Zeline, a o toj zapljeni oko milijun eura vrijednih narkotika i uhićenju dvojice muškaraca zagrebačka policija izvijestila je na konferenciji za novinare.

U prostorijama Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici voditelj Službe kriminaliteta droga Goran Lauš i voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti iznijeli su podatke o dovršenom kriminalističkom istraživanju vezano uz počinjenje tog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

 

"Dana 15. veljače uhićen je 50-godišnjak, državljanin Republike Srbije, prilikom izlaska iz objekta, a istoga dana i 27-godišnjak, državljanin Republike Hrvatske", rekao je Lauš.

Protiv prvoosumnjičenog i drugoosumnjičenog, dodao je, podnesene su kaznene prijave te su privedeni pritvorskom nadzorniku.

"Ovo je zasigurno jedna od većih zapljena u posljednjih desetak godina u Zagrebu", istaknuo je Lauš. Pronađeno je, otkriva, oko 435 kilograma droge pakirane u 1686 paketa, koja je bila pripremljena za daljnju neovlaštenu prodaju. 

"Ova zapljena rezultat je kontinuiranog rada policijskih službenika te je spriječeno da završi na cestama naših gradova", dodaje. 

Kako je istaknuo, od iznimnog značaja bilo je prikupljanje informacija iz različitih izvora. Vjeruje da su uhićeni muškarci dio kriminalne skupine te se istraživanje nastavlja. 

>> VIDEO: Oprema proizvođača droge završila u školi: 'Objeručke smo prihvatili ponudu policije'

Komentara 6

ZZ
Zvir Zvirek
13:01 17.02.2023.

A šta će sad Hrvatje, kakoće se sad priviknuti na tu okrutnu stvarnost?

MI
mike67
12:34 17.02.2023.

Za manje od pola tone marihuane tolika galama a pred nosom im svakodnevno građevinska mafija krade i preprodaje tisuće tona šljunka i nikom ništa!

TR
tratincica68
12:09 17.02.2023.

Sad svakom po 15 godina i dobro obavljen posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije