Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velik broj ljudi

U Velikoj održana manifestacija 'Najduži stol u Hrvata'

najduži stol (1)
Foto: Dusan Mirkovic/PIXSELL
1/7
26.05.2013.
u 11:33

Iako nas je malo omela kiša, jako nam je lijepo i rado sudjelujemo u ovoj manifestaciji od njezina početka jer imamo srce i dušu za našu Veliku – poručio je Marko Šipura

U sklopu tradicionalne manifestacije \"Čuvajmo običaje zavičaja\" u Velikoj je sinoć po četvrti puta organiziran „Najduži stol u Hrvata“. Međutim, kiša koja je uporno i neprestano padala natjerala je organizatore da ovu manifestaciju presele u šator površine 900 četvornih metara te su Veličani odmah i promijenili naziv u „Najduži stol Hrvata u najmanjem prostoru“. Iako je prostor bio vrlo skučen s obzirom na broj izlagača te velik broj posjetitelja nitko nije krio zadovoljstvo što se sve ipak održalo.

– Posebno samo iznenađeni brojem posjetitelja koje nije omela kiša da dođu i uživaju – ističe Tomislav Galić, direktor Ureda Turističke zajednice općine Velika koji je zajedno s općinom i KUD Ivan Goran Kovačić organizator manifestacije. A posjetitelji su zaista mogli uživati u bogatim stolovima koje je priredilo čak 180 izlagača među kojima su bile ribolovne, lovačke i sportske udruge te različita kulturno umjetnička društva, tvrtke kao i fizičke osobe. Oni su predstavili su jela i pića iz svih krajeva Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, Vojvodine, Rumunjske i Mađarske. -Spremili smo bosanske specijalitet, većinom su to pite kao što je krumpiruša, sirnica, zeljanuša, burek pita te kolače tulumbe i urmice. Iako nas je malo omela kiša, jako nam je lijepo i rado sudjelujemo u ovoj manifestaciji od njezina početka jer imamo srce i dušu za našu Veliku – poručio je Marko Šipura ispred strojobravarske radnje Šipura iz Velike.

Na „Najduži stol u Hrvata“ već tradicionalno pristigli su i predstavnici istarskog gradića Kastava. –Došli smo s autohtonim proizvodima iz Primorsko – goranske županije, s pršutom, sirom s Grobnika, slanim ribama te s kolačem presnacom koji se radi za vrijeme karnevala – kazao je Dejan Jurčić, zamjenik gradonačelnika Kastva. Po prvi puta na stolu su svoju ponudu imale i žene iz Zajednice Katarina Zrinski iz Velike koja je osnovana prošle jeseni. –Imamo puno aktivnosti, a za ovu manifestaciju naše članice ispekle su različite kolače. Donijeli smo i naše domaće suhomesnate proizvode – kazala je Anka Kraljević, dopredsjednica Zajednice. A da je ova manifestacija davno, bar kada su u pitanju posjetitelji premašila granice Požeško – slavonske županije, pokazatelj su brojni posjetitelji koji su stigli i iz susjedne Brodsko –posavske te Osječko baranjske županije.

–Prvi puta sam bio prošle godine.Bilo je tako odlično da smo došli i ove godine – kazao je Ivan Rajić iz Donjeg Miholjca. Zadovoljan je bio i načelnik općine Vlado Boban. –Najvažnije je da nismo prekinuli tradiciju. Raduje nas što je svake godine sve veći broj izlagača, ali i što dolazi sve više posjetitelja koje ovog puta ni kiša nije omela – kazao je načelnik Boban.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije