Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA BURZA RADA

U Varaždinskoj županiji traže šivače, mesare, ali i ljekarnike

Klaonica
Darko Gorenak
26.02.2010.
u 19:47

Večernjakova rubrika koja će vam u vrijeme krize pomoći da lakše nađete posao! Javite nam kako ste izgubili posao i što biste voljeli raditi. burza@vecernji.net

Iako je kriza te broj nezaposlenih i na varaždinskom Zavodu za zapošljavanje raste, ipak poslova ima i postoji potražnja za radnicima. – Najtraženiji su u Varaždinskoj županiji radnici na proizvodnim linijama – kaže Jasenka Hutinski, ravnateljica Zavoda.

Dodaje kako najviše šivača kože traži tvrtka Boxmark, ali da spretne ruke šivača te svih onih koji znaju raditi sa šivaćim strojevima traže i manje tekstilne tvrtke u županiji. Uz to, tvrtke Vindija i Koka traže radnike specijalizirane za rad u prehrambenoj industriji, a Mesna industrija Ivanec stalno traži mesare.

Od onih s visokom stručnom spremom najtraženiji su diplomirani inženjeri građevine, arhitekture, strojarstva i elektrotehnike. Velika je potražnja i za magistrima farmacije, a nedostaje i liječnika. Također, srednje škole najviše traže profesore njemačkog i engleskog jezika kojih je jako malo, a nedostaje i profesora fizike i matematike.

Tako je u siječnju preko Zavoda za zapošljavanje traženo sedam profesora fizike. Kako su nam rekli, kada se profesori fizike ne jave, posao dobivaju inženjeri koji imaju završenu pedagošku struku.

Komentara 4

FT
franjo.tahi
19:54 26.02.2010.

Zašto je HDZ izgubio izbore u Varaždinu??? Jer su na groblju nadzorne kamere!!!

BI
bistra
20:21 26.02.2010.

Zasto je Hrvatska u krizi i nema sposobnih, prakticno osposobljenih kadrova za gradnju svoje buducnosti. Odgovor je jednostavan tj. neznaju koristit svoje talente i prirodne resurse. Osobno poznam veliki broj skolovanih osoba Hrvata, koji sqa lakocom rade i dobili su poslove u Kini itd... a njihova domovina okrece im ledja.

BI
bistra
20:30 26.02.2010.

Mozda nije domovina koja je okrenula ledja, ali sigurno jesu oni u birokraciji i odgovornim polozajima koji i dalje zahtjevaju mito da dobijes posao u startu. Borite se protiv korupcije a svi znamo cjenik poslova u vasim javnom poduzetnistvu. Sramota.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije