Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traži se izvor zaraze

U Varaždinskoj županiji epidemiolozi mapiraju kontakte

Zagreb: Djelatnici hitne pomoći rade odjeveni u zaštitna odijela
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
06.04.2020.
u 13:39

- Vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete - rekao je načelnik lokalnog stožera Robert Vugrin.

Od 18 sati jučer pa danas do podneva u Varaždinskoj županiji nije zabilježen novi slučaj zaraze koronavirusom. Tako je ukupan broj oboljelih 30, ozdravilo je njih sedam, a na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 22 osobe koje su trenutno općeg dobrog stanja.

Posljednja oboljela osoba je radi težih simptoma prebačena na liječenje u Kliniku za infektivne bolesti Dr.Fran Mihaljević u Zagrebu.

Vezano za oboljele osobe za koje smo tijekom jučerašnjeg dana zaprimili potvrde o zarazi koronavirusom, još uvijek je u tijeku mapiranje kontakata od strane epidemiologa.

- S obzirom na to da smo jučer prvi put zaprimili oboljele s lokalnom transmisijom bolesti bez definiranog izvora zaraze, vjerujem da je svima jasno koliko je i više nego prije važno striktno se pridržavati svih uputa i preporuka koje svakodnevno čujete - rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

U Varaždinskoj županiji testirano je 485 osoba, a pod mjerom samoizolacije je 1825. U protekla 24 sata Policijska uprava varaždinska zabilježila je jedan slučaj kršenja mjere samoizolacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije