Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI Ingrid Antičević Marinović očekivano objavila gradonačelničku kandidaturu, a uskoro će i Živko Kolega

U utrci za župana Stipe Zrilić i Ante Vodopija

06.11.2008.
u 15:47

ZADAR – Ni o jednom kandidatu, kako za načelnike, tako i za gradonačelnike, još nije donesena odluka. Tek nakon što tijela HDZ-a odluče, moći ću komentirati vaš upit o mojoj kandidaturi za zadarskoga gradonačelnika – ljubazno je jučer odgovorio aktualni zadarski gradonačelnik Živko Kolega.

Poštujući stranačku disciplinu, Živko Kolega ni jučer nije htio glasno potvrditi da će baš on predvoditi HDZ-ov pokušaj da nastavi od prvih izbora vladati Zadrom. Ipak, sve osim njegove kandidature bilo bi veliko iznenađenje, kao što bi bilo i iznenađenje da je pokraj Zorana Milanovića, prilikom nedavne javne objave o kandidaturi za zadarskoga gradonačelnika, sjeo bilo tko osim Ingrid Antičević Marinović.

Doduše, malo iznenađenje bila je objava da će Miro Morović, bivši ravnatelj zadarske Opće bolnice, kao nezavisni biti kandidat SDP-a za dogradonačelnika, ali za Ingrid kao gradonačelničku kandidatkinju znalo se već mjesecima.

Već se mjesecima zna i da HSS uopće neće imati gradonačelničkoga kandidata, a sve je izvjesnije da će HSP ipak ponuditi kandidata, i to dogradonačelnika Radu Škaricu. Najneizvjesnija je situacija u zadarskom gradskom vijeću dosada uvijek prisutnog i jakog HNS-a.

Tu je stranku nedavno napustio predsjednik Željko Predovan, a dva puta propali su pokušaji izbora novog vodstva stranke.

Stoga je kod narodnjaka jedino neizvjesno koliko bi mogli ishoditi u pregovorima s koalicijskim partnerom SDP-om.

Puno neizvjesnosti nema ni u vezi s kandidatima za župana, među kojima će opet najvjerojatnije biti samo dva jaka kandidata, i to HDZ-ov i SDP-ov. Po svoj prilici, bit će to natjecanje sadašnjeg župana Stipe Zrilića i Ante Vodopije iz SDP-a.



Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije