Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POLICIJSKA AKCIJA

U USKOK-ovoj akciji uhićen kralj Adventa, poznato je i što je glavni razlog uhićenja

Petar Glebov/PIXSELL
30.06.2021.
u 11:29

Uz Mohenskog i Krajinu, istražuje se Jelena Čeklić, Andrea Šulentić i Vladimir Džajo, još jedan vozač pokojnog Bandića

Kraljem Adventa prozvali su ga 2019. godine, nakon objave serije tekstova kolega iz 24 sata, kad je otkriveno da je Denisu Mohenskom najdraže razdoblje godine ono oko Božića.

Gajeva, Varšavska, Bogovićeva, Petrićeva, Cvjetni trg, prostor oko HNK pa do trga Ante Starčevića – to su bile pozicije njegovih 50 adventskih kućica, koje je te 2019. godine dobio od Grada za tristotinjak tisuća kuna, a kasnije ih je iznajmljivao za iznos od  35.000 do 100.000, ovisno o poziciji. Najbolju je tada ostavio za sebe, "Šmek haus" na početku Gajeve, službeno u vlasništvu firme Demo Rebus, čiji je Denis Mohenski direktor.

 

S tadašnjim gradonačelnikom Mohenskog je navodno povezao Zdravko Krajina, vozač Milana Bandića, a bistro Deno na Ljubljanici primarni je posao danas uhićenog direktora koji je dominirao na različitim manifestacijama. Kad je USKOK prije dvije godine istraživao Advent, ime Denisa Mohenskog spominjalo se i u kontekstu Ljeta na Zrinjevcu, a upravo su manifestacije, kako se doznaje, glavni razlog današnjih uhićenja.

Uz Mohenskog i Krajinu, istražuju se Jelena Čeklić, Andrea Šulentić i Vladimir Džajo, još jedan vozač pokojnog Bandića. Jelena Čeklić službenica je u Stručnoj službi gradonačelnika, dok je Andrea Šulentić bila njena šefica, odnosno Bandićeva pročelnica navedene službe. Njih dvije povezuje činjenica da su imenovane u različita povjerenstva za davanje javnih površina u zakup i na drugo korištenje.

 

Ključne riječi

Komentara 20

DU
Deleted user
11:39 30.06.2021.

Napokon čišćenje!! Pohvale i Juričanu koji je iskopao i objavio dosta svinjarija iz gradskog poslovanja 😁

MA
MaksovMesar
12:09 30.06.2021.

USKOK je to sve sigurno znao i dok je Banderos bio živ. Zašto ih tada nisu pohvatali?!

IN
inot
12:58 30.06.2021.

Kad prestanu pristizat KUVERTE sa lovom, e onda počinje APŠENJE...:-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije