Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.03.2022. u 13:51

Zapanjuje što nitko nije smatrao potrebnim u jeku najvećeg rata u Europi nakon Miloševićevih divljanja, barem pokušati utvrditi karakter letjelice. Prešutjeli su nam da hrvatski radari vide sve do Budimpešte

Je li tresak sovjetskog mlaznog drona usred Zagreba propust hrvatske protuzračne obrane? Apsolutno NE! Jer ne može zakazati nešto čega nemaš! A je li zakazao NATO?

Apsolutno DA, jer dron je 50 minuta jurišao kroz tri države, a da baš nitko u paktu nije ni podignuo obrve. Valjda su svi računali na to da će završiti “ne u mojem dvorištu”.

Naravno nije propust u tome što neidentificirani leteći objekt nije bez pitanja srušen prije no što se utvrdi ima li pilota u avionu, odnosno prijete li nam mali crveni zavojevači iz Rusije ili mali zeleni osvajači iz druge galaksije. Ono što zapanjuje je da nitko nije smatrao potrebnim u jeku najvećeg rata u Europi nakon Miloševićevih divljanja po Jugoslaviji, barem pokušati utvrditi karakter letjelice.

Pa tako ni hrvatska strana, koja nam je mudro prešutjela da hrvatski radari ne trebaju vizu za zaviriti u Mađarsku, te da vide sve do Budimpešte. Dakle, mnogo više od tih 7 minuta. Naravno, javio se Miloševićev i Vučićev potrčko Ivica Dačić, koji svoje usnule birače pokušava probuditi doskočicama: “Hrvati nisu ni za dron spremni, kamoli za dom!” Aleksandar Vučić, na to hrabro dodaje: “Kakvih 7 minuta, mi bi to srušili u 5 minuta!”

Iz pouzdanih dubokih obavještajnih izvora (čitaj=snimio Domazet Lošo) saznajem kako je dan poslije izgledalo srpsko presretanje drona. Slijedi transkript:

VULIN: Predsedniče! Predsedniče! Nešto je uletelo!

VUČIĆ: Šta ti je, bre, Vule? Šta ti je uletelo?

VULIN: Nije meni, predsedniče! Nama! Nama!

VUČIĆ (okreće se lijevo i desno, rukom se opipa odostraga): Nemoj da se šališ, ima odma da ti uletim odozada i da te premestim u ministarstvo poljoprivrede!

- VULIN: Dron! Dron! Prešao granicu!

- VUČIĆ (sad već ozbiljno): Ministre! Nisam ti ja Slobo! Moje strpljenje ima granicu!

- VULIN: Dron prešao granicu! Nekoliko granica! Iz pravca Ukrajine, preko Mađarske, pa u Vojvodinu, ovaj, pardon, severnu Srbiju! Šta da radimo? Štaa? Štaaaa?

VUČIĆ: Uuuu, bre! Šta ti misliš, Ivice?

- IVICA: Šta ima da mislim, za dron spremni! Ima da rušimo to u roku 5 minuta!

- VUČIĆ: Al’ Iviceee, a šta ako je ruski, Iviceee? Oćeš da Srbi izazovu i Treći Svetski Rat, Iviceee! - IVICA: Auuu, imaš ti pravo, predsedniče! Nema ti druge nego da odmah nazoveš Vladimira Vladimiroviča! Pa ako on kaže da možemo da rušimo, onda rušimo!

- VUČIĆ: Al’ Iviceeee, znaš li ti koliko je sati u Moskvi, Iviceee? Nema teorije da budim Putina! Znaš da je malo nervozan ovih dana!

- VUČIĆ (sebi u bradu): Uuu, idi bre, znam na kineski, ali kako se ono kaže dron na ruski...

- IVICA: Uuuf! Pa, da, predsedniče, imaš ti pravo predsedniče! Uostalom, ako je preleteo Rumuniju i Mađarsku, preleteće i Srbiju! Ta neće Rusi na Srbiju, nas i Rusa 300 miliona! - VUČIĆ: Ivice, šta bi ja bez tebe Ivice! Pa, da, možda padne u Prištinu, ili još bolje, u Tiranu! Šta nas briga, glavno da ne nosi zastavu Velike Albanije! Vule, imaš zapoved: Popij dve tablete za spavanje! Ne, Tri! -

VULIN: Razumem, Predsedniče! Laku noć predsedniče!

- IVICA: Laku noć, predsedniče! Lepo sanjaj i nemoj da brojiš dronove!

Nažalost, nije isključeno da se sličan razgovor vodio u Budimpešti. Sudeći prema reakciji hrvatskog predsjednika, koji kaže da ne želi da se RH miješa više no što je potrebno, ne bi iznenadilo ni da je Orban, također odlučio zažmiriti - pa kud tresnulo da tresnulo.

Dok premijeri Poljske, Slovačke i Slovenije ulaze u Kijev riskirajući vlastite glave, Milanović šalje poruke u stilu Alije Izetbegovića kad je gorjelo Ravno, a koje se svode na jedno: To nije naš rat!

Nevjerojatna je farsa Milanovićeva “zapovijed” da zabrani prelete vojnih aviona iznad hrvatskih gradova, nakon što je premijer pozvao francuske rafale i američke F-16 kako bi poslali simboličnu poruku da članstvo u NATO-u ipak nešto znači. No, još gore, to je izvan njegovih ustavnih ovlasti Vrhovnog zapovjednika! Za impeachment! On jednostavno nema pravo izravno zapovjediti Glavnom stožeru proglašenje No-Fly zone iznad Hrvatske! Mogao je onda tu zapovijed donijeti još u četvrtak, pa se nijedan dron ne bi usudio prići. Ta, kako se Zelenski toga nije sjetio!

Da rezimiramo: 6-tonski projektil preletio je 1000 km te otvorio padobrane točno u trenu kad je došao iznad NSK - zgrade u kojoj zasjeda vlada RH! Bilo eksploziva ili ne, tko takav incident może doživjeti kao koincidenciju? U trenutku dok prijeti III. svjetski rat, samo naivac može vjerovati u slučajnosti! A čak i kad se one dogode - treba ih shvatiti kao zadnje upozorenje. U ovom slučaju poruka glasi: krajnje je vrijeme za izgradnju ozbiljnog protuzračnog sustava. Ozbiljna država košta, al’ neozbiljna još i više. 

Komentara 14

JO
Joesel
15:01 17.03.2022.

Hrstiću, malo iz pismenosti, kad se već pokušavaš baviti ozbiljnim temama. Iza rimskih brojeva ne stavlja se točka.Osnove.

MU
Marko_Ursic
14:27 17.03.2022.

e sad kad bi se ovi jos malo pravili frajerja Madzarski kako ga nisu ustavili drona, onda ajd(ali jos uvjek se tako ne radi) pomogni ako mozes ili nista,peckanje se mi ne svidza, ne donosi nikome dobro.Hoce li Madzarsku da zeza,cak 50 min nisu ustavili drona, hmmm,nece, ne svidzaju se mi dvolicnezi, ko zeza, zeza sve,ko se hoce mlati ide na svakog,a ne da bira, ne ne ni malo mi se ne svidza ovo.

Avatar southman
southman
14:52 17.03.2022.

Pa kako to radari vide nešto na 300 km udaljenosti na okrugloj Zemlji kada je na toj udaljenosti Zagrebu Budimpešta preko 2 km ispod horizonta. Nemojte obmanjivati javnost. Kao što reče Zekanović. " Neki misle da je zemlja ravna ploča ! ".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije