Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPSADA U KABULU

U tijeku evakuacija Hrvata iz Afganistana, dio njih uspio doći do sigurne zone

Bundeswehr prepares evacuation of Germans in Afghanistan
Foto: Julian Stratenschulte/DPA/PIXSELL
1/2
15.08.2021.
u 18:09

Barem četvorica od 23 hrvatskih državljana uspjelo je doći do sigurne zone, javio je jedan od Hrvata koji se trenutno tamo nalazi

Dio Hrvata koji pokušavaju otići iz Afganistana uslijed opsade talibana uspjeli su doći do zračne luke u Kabulu te su u stalnom kontaktu s ministarstvom vanjskih i europskih poslova, javlja Dnevnik

Barem četvorica od 23 hrvatskih državljana uspjelo je doći do sigurne zone, javio je jedan od Hrvata koji se trenutno tamo nalazi.

Snimke prikazuju građane koji s kacigama na glavama i koferima što brže pokušavaju doći do helikoptera, a u daljini se čuju i avioni koji oblijetaju grad. 

- Sve službe su uključene, ministarstvo vanjskih i ministar Grlić je u svakodnevnom kontaktu. Riječ je o ljudima koji rade u različitim međunarodnim aranžmanima i angažmanima. Ima ih negdje između dvadeset i trideset najviše prema onome što mi znamo. Svi su oni u proceduri organiziranog povratka od strane svojih poslodavaca, kazao je premijer Andrej Plenković. 

Snimke iz Kabula možete pogledati OVDJE

Komentara 43

Avatar ajeto
ajeto
18:31 15.08.2021.

Ulaze partizani ko 45 kod nas.Sve isto.

Avatar Hazl113
Hazl113
18:48 15.08.2021.

Sada neka Ministar Odbrane, Plenković i ostali HDZ ovci objasne zašto su naši ljudi išli u Afganistan, a jedan je poginuo.

TT
TTjac
20:44 15.08.2021.

Davno su već trebali biti evakuirani. Pa kaj ni to niste u stanju odraditi kak Bog zapovijeda?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije