Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snaga vjere

U teškim trenucima upravo vjera nadilazi sve što je materijalno

svecenici_PXL_kar_121217_63
Dominik Grgurić/PIXSELL
18.12.2012.
u 10:45

"Za krize se puno govori o problemima, a malo o kršćanskim vrijednostima"

U Karlovačkoj županiji isprepliću se sedam dekanata i tri biskupije. No, to nas ne smeta jer imamo vrlo dobru suradnju sa svim svećenicima, dekanima, a posebno sa vama biskupima. Zato je uoči blagdana ovo još jedna prilika da vam zahvalimo na svemu. Hvala vam, ne samo što ste kao moralna vetrikala osnova našeg društva i promicatelj svih kršćanskih vrijednosti, nego i što radite iznimno važan karitativan posao – rekao je karlovački župan Ivan Vučić na tradicionalnom predblagdanskom prijemu za svećenstvo.

Crkvene dostojnike predvodili su biskup gospićko-senjski Mile Bogović i pomoćni biskup zagrebački Ivan Šaško. Na kraju prijema svećenici su prigodnom pjesmom najavili Božić.

– Drago mi je da smo tu u godini vjere, jer mi se čini da je upravo ta dimenzija vjere nešto što nosi živote. Lani smo u vrijeme krize puno govorili o problemima, a malo pozornosti posvećivali vjeri i kršćanskim vrijednostima. Na kraju uvijek na površinu ipak iziđe ta istinska potreba u kojoj čovjek shvati da je kod svih bitnih i teških trenutaka vjera ono što nadilazi sve materijalno – zaključio je biskup Šaško.

Svećenici su sa županom izmijenili darove, a Vučić je za sve dekane pripremio i novčanu pomoć za projekte koji se provode u dekanatima na području Karlovačke županije. Predstavnike crkvenih zajednica primio je i karlovački gradonačelnik Damir Jelić. Podsjetio je na smisao Božića kao obiteljskog blagdana i crkve koja okuplja ljude kao velika obitelj.

– Kada Isus na Božić zbog mnogobrojnih poklona padne u drugi plan i mi se kao predstavnici građana trebamo zapitati ne postoji li u životu puno surogata kojima se treba oduprijeti, bez obzira kako lijepo izgledali – rekao je Jelić.

Uz predstavnike katoličke crkve na prijemu su bili i Ladislav Ružička iz Baptistička crkva, Admir ef. Muhić imam medžlisa Islamske zajednice te Predstavnici Srpske pravoslavne crkve.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije