Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljuljana optužnica

U tenisicama švercali kokain, pušteni jer im je istekao pritvor

kokain (1)
Foto: MUP
1/3
20.06.2012.
u 21:00

Nakon akcije “Domald” u kojoj je zaplijenjeno 38 kg koke, lovorike su pobrali istražitelji iz redova policije i USKOK-a uključeni u akciju

Nikola Ivančić, protiv kojeg se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi postupak zbog krijumčarenja 38 kilograma kokaina iz Južne Amerike, pušten je početkom tjedna zajedno s još četvoricom suoptuženika nakon tri i pol godine iz Remetinca jer su im istekli rokovi za maksimalni pritvor. Ivančiću se, podsjetimo, sudi u, na prvi pogled velikoj kokainskoj priči, s obzirom na to da je označen kao organizator 12-člane kriminalne mreže koja je od 2005. do 2009. godine krijumčarila kokain iz Perua te na taj način zaradila najmanje 938.000 eura.

Mreža dilera bila je razbijena tijekom akcije “Domald” zbog čega su svojevremeno lovorike pobrali uključeni u ovu akciju iz redova policije i USKOK-a, a Ivančiću je bilo 2009. godine i zaplijenjeno nešto više od 11 kilograma kokaina.

No kako stvari trenutačno stoje, postupak je na prilično klimavim nogama zbog krunskog svjedoka Saše Pataije za kojeg se nedavno, prema neslužbenim informacijama, ustanovilo da je prije nekoliko mjeseci uhićen u Marseillesu zbog šverca šest kilograma kokaina.

Zbog toga je sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda na čelu sa Zdravkom Majerovićem zatražilo potvrdu putem Interpola o njegovu lišavanju sa slobode kako bi se moglo odlučiti što će zapravo biti s njegovim svjedočenjem.

Pokaže li se točno da je ovaj doista “zaglavio” u Francuskoj zbog droge, ne treba napominjati koliko će to poljuljati njegovu vjerodostojnost

Komentara 5

Avatar Ivica6
Ivica6
22:54 20.06.2012.

Ma, može se raditi samo o nestručnosti javne pravne službe koja se ne može nositi sa privatnim "plaćenicima" koji rađe za novac oslobode krivca nego za sitnu plaću pokušaju pomoći narodu kvalitetnije živjeti. Policija ima dokaze, svjedočenaj itd. Ali javnii tužioci su toliko nesposobni i vjerovatno postavljeni po stranačkoj pripadnosti pa se ne mogu na odgovarajući način "boriti" sa skupo plaćenim Pavasovićima-Viskovićima, Nobilima, Zadrama i sličnima.

AU
autoritet
23:14 20.06.2012.

Suci i odvjetnici - glib društva, oni omogućuju ovakve stvari.

DU
Deleted user
08:16 21.06.2012.

Ne razumijem... Uhvaćeni su sa drogom, kakve svjedoke bi još trebalo tražiti? Oni koji su ih uhvatili sa drogom nisu svjedoci? Super, idem opljačkati banku i oni koji će me vidjeti unutra neće biti svjedoci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije