Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
perutnina

U tehnološki centar uložili 19 milijuna kuna

perutnina (1)
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
18.09.2013.
u 17:20

- Za investiciju smo se odlučili zbog povećanih potreba za kapacitetima i modernijom infrastrukturom. Naime, ulaskom Hrvatske u EU i nama su se otvorila nova tržišta - rekao je direktor mr.sc. Predrag Šegović.

Tvrtka Perutnina Ptuj-Pipo Čakovec otvorila je danas novi tehnološki centar za obradu mesa peradi, u koji je uloženo 19 milijuna kuna.

- Za investiciju smo se odlučili zbog povećanih potreba za kapacitetima i modernijom infrastrukturom. Naime, ulaskom Hrvatske u EU i nama su se otvorila nova tržišta - rekao je direktor mr.sc. Predrag Šegović. Dr. Roman Glaser, predsjednik uprave i generalni direktor slovenske Perutnine Ptuj istaknuo je da su prošle godine uspješnim poslovanjem dodatno potvrdili postavljeni srednjoročni poslovni cilj, a to je postati vodeći proizvođač mesa peradi i proizvoda od mesa peradi u široj regiji. Prošle godine ostvarili su najvišu prodaju u povijesti Perutnine Ptuj, u vrijednosti 261,8 milijuna eura. Investicija je sufinancirana novcem iz pretpristupnih fondova EU, iz programa IPARD.

- Prvi integrirani proces proizvodnje i prerade od polja do vilice izvan Slovenije uspostavljen je upravo u Hrvatskoj - naglasio je dr. Glaser.  

>> Bez posla ostaje 133 vozača i skladištara u Perutnini

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije