Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KBC ZAGREB

U svibnju nova dječja hematologija na Rebru, a 2026. i garaža s helidromom

bolnica Rebro
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
11.09.2023.
u 12:05

Novi će Zavod biti veći,  prostirat će se na 2500 četvornih metara i imat će 14 jednokrevetnih, četiri dvokrevetne sobe i šest sterilnih jedinica, a s djecom će moći boraviti i roditelji, što sada nije moguće

Krajem svibnja bit ce otvoren obnovljeni Zavod za pedijatrijsku hematologiju i onkologiju KBC Zagreb, na kojem su radovi službeno otvoreni danas. Novi će Zavod biti veći,  prostirat će se na 2500 četvornih metara i imat će 14 jednokrevetnih, četiri dvokrevetne sobe i šest sterilnih jedinica, a s djecom će moći boraviti i roditelji, što sada nije moguće, najavio je ravnatelj prof. Ante Ćorušić. Zavod je prethodno izgrađen do određenog stupnja gotovosti sredstvima donacija (2,7 milijuna eura), a u sklopu zajma Svjetske banke zavod će se dovršiti te će postići potpunu funkcionalnost.

Za opremanje KBC je namijenio 750 tisuća eura. U prisustvu premijera Andreja Plenkovića na Rebru je predstavljena i faza III projekta razvoja KBC-a. Fazu III čine tri cjeline: glavna bolnička zgrada, garaža i pristupne prometnice do garaže. Glavna zgrada prostirat će se na 5386 četvornih metara na šest katova btto površine 35.026 kvadrata. Na krovu garaže isprojektiran je helidrom, spojen direktnim dizalom do tunela koji vodi u sve klinike. 

VEZANI ČLANCI:

"Osigurali smo za navedene projekte ukupno 153,9 milijuna eura većim dijelom preko zajma Svjetske banke, NPOO-a i KBC-a Zagreb. Gledajući širu sliku, Ministarstvo zdravstva uz podršku Vlade RH u razdoblju od 2016. do danas za potrebe kapitalnih ulaganja u KBC Zagreb osigurala je značajnih 377,7 milijuna eura ", kazao je Vili Beroš. 

Vrata nove bolničke zgrade trebalo bi otvoriti sredinom 2006. godine. novu bolničku zgradu smjestit će se odjeli ortopedije, oftalmologije, transfuziologije, radiologije, patologije i citologije, ljekarna i kuhinja te pomoćni prostori. "Ova investicija je jasan signal da želimo veću kvalitetu u hrvatskom zdravstvu, a različiti izvori sredstava sjajan su primjer dobrog ulaganja i suradnje", naglasio je premijer Andrej  Plenković. 

VIDEO Ovako će u budućnosti izgledati cestovni most preko Drave kod Križnice

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije