Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
loša predsezona

U svibnju 37 posto manje gostiju iz Njemačke

09.06.2014., Primosten - Velike vrucine natjerale su domace i strane goste da od jutra osvjezenje potraze u moru. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
10.06.2014.
u 15:00

Podaci o noćenjima turista u svibnju lošiji su čak 14 posto jer su, kako kažu turistički čelnici, Duhovi ove godine bili u lipnju

Dežurne optimiste svibanj je prilično otrijeznio; gostiju je na Jadranu bilo četiri, a noćenja čak 14 posto manje nego lani u petom mjesecu.

Stiglo je 900.000 turista, a ostvarili su 3,4 milijuna noćenja. Podbačaj posjeta od pet do deset posto pogodio je sve obalne županije sjevernije od Splitsko-dalmatinske, a što se tiče noćenja nijedna nije ostala pošteđena minusa. Istra noćenjima za lanjskim svibnjem zaostaje 23 posto, Kvarner 16, a Dalmacija 6 posto.

Šokantan je i podbačaj Nijemaca, kojih je u svibnju bilo 37 posto manje, a zaostatak u noćenjima je čak 48 posto.

– Ovisimo o rasporedu blagdana, to je sudbina autodestinacija, ali do kraja lipnja ćemo nadoknaditi minuse – kaže Denis Ivošević, direktor TZ Istre. Ministar Darko Lorencin poručuje da najesen kreću pilot-projekti produljenja sezone po tzv. PPS konceptu.

– Split i Rijeka koji su obogatili svoju ponudu izvan glavne sezone već osjećaju rezultate – kaže Lorencin. Za pet mjeseci gostiju je dva posto više. 

>> Nijemci u brazilskom finalu, hrvatski turizam u problemu

Ključne riječi

Komentara 7

CE
cenzura
16:15 10.06.2014.

Od citavog članka, najbolja je fotka!!! Bravo!!!

SS
sokac sa drave
15:59 10.06.2014.

Njemac je pragmatican,on ide tamo gdje je jeftinije.Ovi nasi prodaju cisto more i toliko su skupi, neznaju koliko bih trazili.

DA
Dagobert
16:41 10.06.2014.

Zivim vec 35 Godina u BRD i imam njemack drzavljnstvo. U HR u lokalima stalno krivi racuni, Hoteli preglasni posebice Nocu gdje nemozes od buke spavati. Neljubazni konobari, ujuto Kava jedva mlaka itd. Od 1995 ne idem na Godisnji u HR. Cijene u drugim zemljama sredozemlja su pogodnije, ljudi - konobari ljubazniji i racuni pasu. Ove odine idem s obitelji u Spanjolsku. Nece me tako lako vidjeti HR Lopovi. Eto nam sna o samostalnoj HR. Sve se raspalo. Svim zemljacima ovdje u HR dosta domovine. Bracaju se masovno ovamo vidjevsi da su bilo kakve investicije u HR propast. Mnogi pokusavaju prodati i dolje sagradenu kucu ali nema kupaca. Svi u meduvremenu znaju da u HR nema buducnosti. Korupcija memoze biti veca nego sto jest. Politicari su ovakvi kao Bandic, Milanovic, Sanader, Vidosevic, Tudman itd. Jad.Zalost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije