Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kod granice s rh

U srpsko-ruskoj vojnoj vježbi 'Srem 2014.' sudjelovalo 404 vojnika

ruski vojnici
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
14.11.2014.
u 20:44

Na vježbi, koja je trajala oko sat i pol i koja je za temu imala protuteroristička djelovanja, prikazan je desant padobranaca i borbenih oklopnih vozila, oslobađanje talaca, uništavanje terorističke baze i sanitetska evakuacija ozlijeđenih

Na vojnom poligonu Nikinci, kod Srijemske Mitrovice, 25 kilometara od granice s Hrvatskom i EU, danas je održana vojna vježba "Srem 2014." u kojoj je sudjelovalo 404 vojnika, 207 pripadnika ruskih zračno-desantnih snaga i 197 pripadnika specijalne brigade Vojne policije i zrakoplovstva Vojske Srbije.

Na vježbi, koja je trajala oko sat i pol i koja je za temu imala protuteroristička djelovanja, prikazan je desant padobranaca i borbenih oklopnih vozila, oslobađanje talaca, uništavanje terorističke baze i sanitetska evakuacija ozlijeđenih. Korišteni su transportni zrakoplovi IL 76, AN 26, MIG 29, helikopteri MI 8 i MI-17. "gazela", oklopna vozila BMD 2, BTR, BOV, kao i drugo topničko i pješačko naoružanje. Vježba je izvedena s bojevim streljivom, a upotrebljeni su i minobacači, bacači granata, dalekometne puške, kao i bespilotne letjelice i motorni zmajevi koji su služili za izviđanje terena.

Rusi su srpskoj braći darovali deset suvremenih padobrana, izvijestili su mediji u Srbiji dodajući kako je prvi put u Srbiji, prikazano i spuštanje oklopnih transportera iz transportnih zrakoplova "Iljušin". I pripadnici 17 specijalnih jedinica policije iz 12 zemalja jugoistočne Europe održali su danas u Batajnici kod Beograda pokaznu vježbu oslobađanja talaca, a srpski ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović poručio je da samo se čvrstom suradnjom mogu pobijediti korupcija, kriminal i terorizam. Na međunarodnom seminaru "Borba protiv terorizma 2014" sudjeluju pripadnici specijalnih jedinica Albanije, BiH, Hrvatske, Grčke, Italije, Makedonije, Republike Srpske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, SAD i Srbije.

>>Ruski zrakoplovi dovezli opremu za srpsko-rusku vojnu vježbu u Srijemu

>>U devet mjeseci 137 Hrvata postalo Austrijancima

Komentara 64

HH
hrvoje.horvat.1970
21:00 14.11.2014.

BIH, Republike Srpske, Rumunije. Ima li tu kakvog urednika.

TA
tamanitelj
05:00 15.11.2014.

Protiv koga su ratovali

KA
Kakma
08:48 15.11.2014.

To se zove Bradska ljubav. Ne pada jabuka daleko od stabla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije