Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izručenje se bliži

U Srbiji spremni primiti Zver u zatvor, ali još ne znaju u koji

kalinic sretko
Press
22.08.2010.
u 08:19

Neće imati prilike susresti se s drugim članovima zemunskog klana koji su već na izdržavanju zatvorskih kazni od kojih su neke vezane i za kaznena djela koja terete Kalinića.

BEOGRAD - Beogradski B92 donosi izjavu Milana Obradovića, direktora Uprave za izvršenje kaznenih sankcija kako je sve spremno za prijem "zemunca" Sretka Kalinića, nakon njegove ekstradicije iz Hrvatske. Nije želio precizirati u koji će zatvor biti smješten Kalinić, ali je istaknuo kako neće imati prilike susresti se s drugim članovima zemunskog klana koji su već na izdržavanju zatvorskih kazni od kojih su neke vezane i za kaznena djela koja terete Kalinića. U srbijanskoj javnosti se špekulira kako bi se Kalinić već u utorak mogao pojaviti pred sudom u Zagrebu i da će mu istog dana biti izrečena prvostupanjska presuda i nakon toga više neće biti nikakvih prepreka za Kalinićevo izručenje Srbiji.

Za sada nije poznato u koji će zatvor biti smješten Kalinić po dolasku u Srbiju, ali iz Uprave za izvršenje kaznenih sankcija navode kako su spremni za prijem odbjeglog člana "zemunskog klana".

- Ja ne znam kada će Kalinić biti izručen Srbiji, ali što se nas tiče on može doći i ovog trenutka - rekao je Milan Obradović, ali nije želeo reći u koji će zatvor Kalinić biti smješten, ističući kako u svakom slučaju neće imati priliku da se sreće sa drugim osuđenim pripadnicima "zemunskog klana", piše B92.

- Uprava će osigurati potrebne mjere sigurnosti, u suradnji s policijom i Žandarmerijom, ukoliko Kalinić bude tražio ponovno suđenje - rekao je Obradović za beogradski Kurir. Naime, pojašnjava Kurir, ukoliko se Kaliniću pred sudom u Srbiji bude ponovo sudilo za zločine zbog kojih je već osuđen, on će morati biti privođen iz pritvora u sud i zbog toga se spekulira da će iz Zagreba Kalinić biti prebačen najvjerojatnije u beogradski Centralni zatvor ili eventualno u pritvorsku jedinicu u zgradi Specijalnog suda.

- Kalinić će se u Beogradu suočiti s neusporedivo težim optužbama i presudama, izrečenim u njegovom odsustvu. Sudske presude na više stotina stranica već uveliko čita Miloš Simović, koji je Kalinića ranio na obali jezera Rakitje kod Zagreba. I Kalinić i Simović imaju pravo tražiti ponovno suđenje. Obojica su na prvim saslušanjima pokazala dobru volju u otkrivanju svoje tajne, ali je sasvim jasno kako njihove obrane neće biti usuglašene, već planiraju jedan drugog teretiti što težim optužbama. Za sada obojica kriju pravi razlog sukoba zbog kojega je Simović pucao u Kalinića, kao i tko im je u Hrvatskoj pomagao godinama kako bi ostali neotkriveni.

Prema nekim izvorima, pozadina sukoba njih dvojice ključ je mnogih pitanja vezanih za dugogodišnji uspješni bijeg dvojice višestrukih ubojica. Simović i Kalinić mogli bi priznanjem i kajanjem teorijski ishoditi nešto blaže kazne na ponovljenim suđenjima. Osim toga, oni vjeruju da bi rješavanjem do sada nerasvijetljenih zločina ili otkrivanjem novih informacija mogli se izboriti za status svjedoka suradnika - piše današnja beogradska Politika tvrdeći kako će nakon izručenja, Kalinić biti transferiran "u najsigurniji srpski zatvor Zabela gdje zatvorske dane već uveliko broje drugi članovi ovog zloglasnog klana".

Komentara 2

MM
Mladen Miletić
21:26 22.08.2010.

U Srbiji spremni primiti Zver u zatvor, ali još ne znaju u koji, samo zato jel se nisu ni u snu nadali deportaciji Hrvata u Srbiju kada Englezi ni muslimana zločinca ne isporučuju...

KA
karlovcankica
00:44 24.08.2010.

ali on je srpska zver...pa oni su nauceni na takve zveri!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije