Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Srušio se avion Vojske Srbije, piloti poginuli

07.04.2017.
u 13:12

Neslužbeno se navodi da je jedan pilot stradao, no ministarstvo to nije u priopćenju potvrdilo

Školsko-borbeni zrakoplov Super galeb G-4 dvosjed, Ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (RV i PVO) Vojske Srbije, srušio se u petak na području općine UB kod Valjeva, potvrdilo je srbijansko ministarstvo obrane nakon što su elektronički mediji izvijestili o padu zrakoplova.

Super galeb G-4 srušio se oko 10.30 sati u blizini sela Slatina kod Uba, tijekom redovite letačke obuke, a u tijeku je akcija traganja za nestalim pilotima, navodi se u priopćenju ministarstva.

Kako piše Blic, oba pilota su poginula. 

Timovima za traganje i spašavanje na terenu se pridružio i zapovjednik RV i PVO general-major Ranko Živak.

Na mjestu nesreće su tri ekipe hitne pomoći, a policija je blokirala okolni teren koji nadlijeću vojni helikopteri, javili su reporteri s terena.

G-4 je srpski školsko-borbeni zrakoplov s turbomlaznim motorom, namijenjen za obuku pilota i razvijen je kao suvremeniji nasljednik Galeba G-2.

Super galeb G-4 suvremeno je koncipiran s podignutim stražnjom kabinom, uz mogućnost katapultiranja pilotskih sjedala pri nultoj brzini i na nultoj visini.

>> Kultni avion sletio u Zagreb. Pogledajte snimku!

>> Sjeo u avion uvjeren da putuje u Sydney, a onda je shvatio kakvu pogrešku je napravio!

Ključne riječi

Komentara 33

SL
slivnevode
11:28 07.04.2017.

A što sad susjedi?! Kako to vascelo moćno naoružanje, pa da se desi?! Danima ste se na portalima izrugivali sa našim avionom kojemu se ugasio motor. Još jedna opomena: ne rugati se drugom jer će te dopasti ista sudbina!

DA
Dada24
11:56 07.04.2017.

A kad ce sljedeci da snimam

DU
Deleted user
13:47 07.04.2017.

"obadva su pala"...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije