Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMITIVIZAM

U Srbiji nestaju prometni znakovi

putokaz
AFP
19.03.2010.
u 09:42

U središnjoj Srbiji prometni znakovi i putokazi sve su rjeđi zbog krađa. Na putu između Čačka i Valjeva u zadnje tri godine nestalo ih je oko 150.

Lokalne vlasti u središnjoj Srbiji imaju velikih problema s krađom prometnih znakova i putokaza koja im opterećuje proračune, javlja srbijanska novinska agencija Beta. Lokalno stanovništvo uzima ih zbog repromaterijala: stupovi na koje se postavljaju znakovi koriste se za izradu vratnica, dok sami znakovi završavaju kao lopate, roštilji ili se koriste za pokrivanje krovova.

Lokalni dužnosnik J. Carević kaže da je samo na putu između Čačka i Valjeva u zadnje tri godine ukradeno oko 150 znakova, a još je gore oko Gornjeg Milanovca, gdje je samo prošle godine ukradeno stotinjak znakova.

Takve krađe uobičajena su pojava tamo gdje se običaji 20. i 21. stoljeća susreću s mentalitetom iz 18. ili još ranijeg. Svijet je pun nejednakosti, a onima koji nemaju ništa nije prirodno gledati kako nekakve limene ploče, kojima oni ne vide neku naročitu svrhu, a njima bi dobro došle, stoje okolo nečuvane. Naravno, ima i onih koji to rade iz čiste obijesti i bahatosti, a to nije problem samo u Srbiji. Podsjetit ćemo da su i u Hrvatskoj nestajali znakovi, i to u još opasnijem kontekstu; kod nas su znale biti ukradene čak i oznake za minska polja.

 

Ključne riječi

Komentara 3

AK
akil
22:04 21.03.2010.

Na područje Ličko-Senjske županije je nestalo najmanje dvostruko više saob.znakova,pa o tome nitko ni riječi.Bilo bih dobro i o tome malo pisati zar ne?

OB
-obrisani-
15:12 19.03.2010.

ma,..to fali materijal za proizvodnju novoga FIAT, pa ljudi direktno prodaju Kragujevcu....

DV
DON VITO
15:05 21.03.2010.

srbija se sprema za rat, pojacana proizvodnja vila i motika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije