Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratne žrtve?

U Srbiji ekshumirano deset osoba nestalih u Hrvatskoj?

ekshumacija
Duško Mirković/Pixsell
13.10.2010.
u 19:48

Analiza DNK utvrdit će mogu li biti dovedeni u vezu s osobama koje se u Hrvatskoj vode kao nestale.

Na zahtjev hrvatske strane na groblju u Rumi (Srbija) vrši se ekshumacija posmrtnih ostataka osoba za koje se pretpostavlja da se nalaze na popisu nestalih osoba iz Hrvatske.

- Na groblju u Rumi ekshumirano je deset posmrtnih ostataka na tri lokacije, za koje postoji osnovana sumnja da se tu mogu naći tijela osoba iz Hrvatske.

Analiza DNK utvrdit će mogu li biti dovedeni u vezu s osobama koje se u Hrvatskoj vode kao nestale, rekao je za srbijanske medije Veljko Odalović, predsjednik srbijanske Komisije za nestale osobe. Rekao je i da se na istom groblju nalazi još jedna grobnica za koju se pretpostavlja da krije dva tijela osoba koji se nalaze na hrvatskom popisu nestalih.

Ključne riječi

Komentara 14

MO
mohikanac
22:19 13.10.2010.

ups, a kako su se oni stvorili od jednom u Srbiji???? Ratni zločin je ubijati vojne zatvorenike!!!!Ovo mora da je YU-SF, bit će da su se sami stvorili tamo.

UT
utatica
21:28 13.10.2010.

vratit će se u rodnu grudu pa neka im laka bude hrvatska zemljica, a obiteljima koji će opet proživljavati njihovo stradavanje jedna molitva: Zdravo Marijo milosti puna Gospodin s tobom blagoslvoljena ti među ženama i blagoslovljen plod utrobe tvoje Isussus Sveta Marijo moli za nas grešnike sada i na času smrti naše AMEN!

OB
-obrisani-
21:41 13.10.2010.

iskrena sucut obiteljima poginulih pocivali u miru bozjem...............da li ce doci josipovic iskazati pocast ubijenim hrvatima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije