Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fiktivno zaposlenje

U slučaju Majher ste imali krive činjenice

'21.02.2012., Zagreb - Na Zupanijskom sudu kod suca Vladimira Pavlekovica pocelo je sudjenje bivsem direktoru Autobusnog kolodvora Franji Zulju zbog fiktivnog zaposljavanja Vesne Majher. Photo: Goran
Goran Jakuš/PIXSELL
12.08.2013.
u 21:00

Žulj se teretio da je fiktivno zaposlio Vesnu Majher i da je ona od 14. siječnja 2008. do 16. listopada 2009. primala plaću

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu žalilo se na nepravomoćnu presudu kojom je vijeće zagrebačkog Županijskog suda, pod presjedanjem suca Željka Horvatovića, u svibnju ove godine oslobodilo optužbi Franju Žulja, bivšeg direktora Autobusnog kolodvora Zagreb, i Vesnu Majher, bivšu šeficu financija u kampanji Milana Bandića.

Žulj se teretio da je fiktivno zaposlio Vesnu Majher i da je ona od 14. siječnja 2008. do 16. listopada 2009. primala plaću iako nije dolazila na posao na Autobusnom kolodvoru Zagreb. U tom joj je razdoblju kroz plaće isplaćeno 375.588 kuna.

Sud je nepravomoćno oslobodio Žulja i Vesnu Majher smatrajući da optužbe nisu dokazane, odnosno da ne proizlaze iz provedenih dokaza. Tužiteljstvo se žalilo zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, smatrajući da sud na temelju provedenih dokaza nije donio pravilan zaključak o kaznenoj odgovornosti okrivljenika te ih je na temelju takvog zaključka oslobodio od optužbe.

Žalili su se i zbog nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, smatrajući da tijekom sudskog postupka nisu utvrđene sve odlučne činjenice.

>>Franjo Žulj i Vesna Majher nepravomoćno oslobođeni optužbi

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije