Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRETRAŽIVALI OBJEKTE

Carinski pas kod Bjelovara otkrio skriveni podrum, a unutra ih dočekalo još veće iznenađenje

Foto: Carinska uprava Ministarstva financija
1/3
30.10.2023.
u 17:46

U skrivenoj podzemnoj prostoriji pronađena je velika količina duhana kao i oprema za njegovu obradu, a vlasnik objekta otprije je poznat po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima

Carinski službenici uz pomoć službenog psa za detekciju duhana, na bjelovarskom području pronašli su u skrivenoj podzemnoj prostoriji gotovo 1,3 tone duhana i opremu za obradu duhana, priopćila je u ponedjeljak Carinska uprava RH. Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Varaždin izvršili su u petak pretragu stambenih i drugih objekata na širem bjelovarskom području u vlasništvu hrvatskog državljanina, otprije poznatog po nezakonitom postupanju s duhanskim proizvodima.

Prilikom pretrage gospodarskog objekta, u skrivenoj podzemnoj prostoriji u koju se ulazi ispod betonske ploče, pronađeno je 11 kartonskih kutija ispunjenih s ukupno 1.208,20 kg duhana u listu, osam  PVC vreća ispunjenih s ukupno 71,30 kg sitno rezanog duhana, dvije električne rezalice za usitnjavanje duhana, 23 noža za električne rezalice i električna vaga. Za pronađene duhanske proizvode osumnjičeni ne posjeduje dokumentaciju o podrijetlu.

VEZANI ČLANCI:

Područna jedinica - Služba za mobilne jedinice Varaždin će protiv osumnjičenog podnijeti kaznenu prijavu nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog „Nedozvoljene trgovine“, a nadležnom carinskom uredu bit će podnesen zahtjev za naplatu trošarinskog duga u ukupnom iznosu od 146.054,93 eura.

VIDEO Zoran Milanović o rezoluciji UN-a

Ključne riječi

Komentara 13

LU
Lupo43
08:13 31.10.2023.

Kada bi imali kakvog psa koji mirise eure uprihodovane muljazama i da ga je pustit u vladu i sabor, naravno inu hep i ostalo, al bi bilo krsa, hahaha

Avatar TatankaYotanka
TatankaYotanka
18:44 30.10.2023.

Tko hoće da kupi duhan kod njega neka ga kupi, zakon tržište, gdje je jeftinije kupimo tamo. A država nas dere sa visokim trošarinama, pa opet im nije dosta. Sve će napraviti da uguše ove trgovce na malo ( kojekoje protjeravaju i love čak i sa psima tragačima) , samo kako bi što više njima ostalo i kako bi oni što više zaradili. A gle svako voli zaradit, ako Vi kao država volite zaraditi sa visokim trošarinama na duhan zašto onda nebi i neki mali seljak zaradio ? Niste samo Vi u državnoj upravi koje treba nahranit, ne budite sebični , razumite i druge !

DO
domagoj1492
18:40 30.10.2023.

Pa to su cigarete za siromašne. Ne mogu si svi priuštiti plaćati 90% carine i trošarine na duhan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije