Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak obnova u Sisku

U Sisku počela sanacija cesta i Starog mosta

Sisak: Oštećenja pločnika na Starom mostu povećavaju se nakon potresa 2020. godine
Nikola Cutuk/PIXSELL
04.05.2023.
u 11:37

Nakon razornih potresa napokon se započinje sa sanacijama štete u Sisku.

U Sisku su na nekoliko lokacija počeli radovi obnove prometne infrastrukture, gradskih prometnica i Starog mosta, oštećenih u potresu, čije je financiranje Grad Sisak osigurao iz sredstava Fonda solidarnosti Europske unije.

Radovi su zbog privremene regulacije prometa izazvali brojne teškoće u prometu, posebno u gradskom središtu, pa je iz gradske uprave upućen apel vozačima za strpljenje. Kako je najavljeno, svi bi radovi trebali biti završeni do kraja lipnja. Trenutačno je u tijeku sanacija Frankopanske ulice i Ulice Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Zbog toga su pojedine dionice tih prometnica zatvorene za promet, koji teče obilazno. Planirano je kako će radovi na dvije spomenute prometnice trajati dvadesetak dana.

Počeli su i radovi modernizacije Poljske ulice na području Galdova. Uskoro kreće i rekonstrukcija Ulice Brezovičkog odreda, koja će zahtijevati posebnu regulaciju, jer ne postoje alternativni pravci za naselja iza tog dijela ceste. U središtu grada predviđena je također i sanacija Tomislavove i Rimske ulice. U četvrtak je počela i dugo pripremana obnova Starog mosta, čiji se dio ograde urušio u rijeku Kupu, a pretrpio je i druga oštećenja. Naime, prije početka bilo je nužno pripremiti opsežnu konzervatorsku i projektnu dokumentaciju, jer je riječ o prvoj temeljitoj rekonstrukciji mosta.

Na mostu je u potpunosti obustavljen promet vozila, a pješaci će preko njega moći do nedjelje. Nakon toga će za pješake biti organiziran besplatni autobusni prijevoz preko Mosta Gromova. Izgradnja staroga zidanog mosta, inače jednog od najljepših u zemlji, koji je postao simbol grada, počela je 1925. godine prema projektu inženjera Milivoja Frkovića. Most zidan od opeke i kamena, završen je 1934. godine, kada je ujedno srušen stari, već dotrajali drveni most.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije