Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Virus se vratio

U Singapuru drugi val epidemije koronavirusa

Koronavirus u Singapuru
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.04.2020.
u 21:51

Potvrđeno je 1114 slučaja zaraze, što je skok od 52 posto u odnosi na prošli tjedan

Singapur, otočna država apostrofirana kao primjer izvrsne kontrole zaraze novim koronavirusom rigoroznim  testiranjem i izolacijom kontakata, nalazi se pred drugim valom epidemije.

Kao mjeru predostrožnosti uvode se jednomjesečne stroge mjere socijalnog distanciranja: građani trebaju ostati kod kuće, a zatvaraju se škole, fakultete te većina radnih mjesta, s iznimkom onih ključnih, najavio je premijer Lee Hsien Loong.

Za sad će raditi ipak raditi supermarketi, prijevoz i osnovne bankarske službe. Također, od sad se preporučuje nošenje zaštitnih maski

Danas Singapur ima 1114 potvrđenih slučaja zaraze, što je skok od 52 posto u odnosi na prošli tjedan. U drugom valu epidemije bilježe se i pet smrtna ishoda.

Novi slučajevi nemaju veze sa starim, a lokalni prijenos virusa odgovoran je za bolest kod polovine pozitivnih.

Tamošnji epidemiolozi povezuju novi val sa školskim praznicima sredinom prošlog mjeseca kad je mnogo stanovnika otišlo izvan Singapura, iako im je bilo preporučeno da izbjegavaju putovanja te s uvezenim slučajevima iz novih žarišta Europe i SAD-a. 

Ključne riječi

Komentara 33

ST
stefj
00:27 04.04.2020.

Da, na kraju neće preostati ništa drugo nego pustiti da se zarazi kompletno stanovništvo. Ovo će postati uobičajeno kao gripa... Drugi scenarij su mrtvi i kaos na ulicama radi raspada društva i osiromašenja...

LE
LeonardoGoldman
00:19 04.04.2020.

Predlažem karantenu za uvijek. Tako ću biti siguran da kada ostarim da me nitko neće zaraziti.

MR
MrGrickle
22:27 03.04.2020.

Kovid ubija stare i bolesne - kovidizam ubija sve od reda!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije