Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveno

U Šibeniku je otvorena prva hrvatska klinika za divlje životinje

'za Pixsell....200410....Dubrava U Dubravi kod Sibenika otvorena prva ambulanta za divlje price grabljivice u vlasnistvu sokolara Emilija Mendjusica Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
'Hrvoje Jelavic/PIXSELL'
21.04.2010.
u 10:30

Sada teoretski možemo liječiti gotovo sve životinje – kaže vlasnik centra Emilio Menđušić, šibenski dr. Doolitle .

Deset godina u Sokolarskome centru u Dubravi pokraj Šibenika liječe sove, sokole, jastrebove i ostale ptice grabljivice, a odsad bi u prvoj hrvatskoj klinici za divlje životinje, koja je otvorena jučer, ondje medicinsku pomoć mogli dobiti i ranjeni vukovi, ozlijeđene srne, bolesne lisice... Pacijenti im mogu biti sve "male" i "velike" divlje životinje!

Operacijska sala ima rendgen

– Uložili smo 2,5 milijuna kuna kako bismo uredili i opremili operacijsku salu s rendgenom, instrumentima, sterilizatorom te aparatima za hematološke i biokemijske pretrage pa sada teoretski možemo liječiti gotovo sve životinje – kaže vlasnik centra Emilio Menđušić, šibenski dr. Doolitle, i dodaje kako nije problem veličina "pacijenta", već njegova rehabilitacija nakon operativnog zahvata. Sokolarskome je centru sljedeći korak otvaranje prve hrvatske banke ptičjih gena, čime će za buduće generacije biti sačuvani važni podaci o pticama koje polako, ali sigurno izumiru.

U ambulanti 120 grabljivica

Već su spasili tisuću ptica, a svake godine u ambulanti se obradi oko 120 ptica grabljivica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije