Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Covid-19 i ljubimci
Povratak na članak

U šetnji izbjegavajte druženje vašeg psa s drugim ljudima

Mogu li se psi zaraziti i mogu li biti izvor zaraze za čovjeka, objašnjava virolog dr. sc. Vladimir Stevanović, dr. med. vet. sa Zavoda za mikrobiologiju i zarazne bolesti Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, zamjenik voditelja Virološkog laboratorija.

Komentari 3

VE
verica2
16:21 16.04.2020.

Broj pasa u gradovima je i inače prevelik, a sad sve skupa očajno. Nosite masku, perete redovito ruke, a onda zagazite u izmet na pločniku, morate koristiti lift u kojem se voze psi.... Za ljude više nema mjesta u parkovimaa jer su sve zelene površine (uključujući i dječja igrališta) postale gnojnice. Užas!

VL
PU
Pulchrum
19:21 16.04.2020.

Pse treba zbrinuti negdje izvan grada, jer su opasnost za djecu i starije osobe. Može se pronaći par dobrovoljaca koji bi skrbili mjesec, dva na dobar način za jadne životinje, za veću naknadu, koje i inače žive u lošim uvjetima.. Kako može biti sretan pas koji izađe tri puta dnevno na 5-10 minuta urinirati, a stvoren je da trči livadama, da bude vani, uz to u malom stanu? Viđam u susjedstvu ženu ima tri psa u stančiću u zgradi. To bi doista trebalo riješiti od strane Grada. Ne samo korona, izvor su i drugih zaraza, jer se često događa da ispuste urin po stepenicama zgrada, a onda tu prolaze mala djeca i sve se to unosi po stanovima, a da ne pričamo o fekalijama po gradu.

VL
NA
natrag
17:45 29.04.2020.

Mene samo zanima što rade komunalni inspektori. Kao vlasnika psa i mene smeta kada drugi vlasnik ne pokupi za svojim psom i sram me jer se i mene onda gleda ružno. Komunalci trebaju na teren i naplaćivati kazne za neodgovorno ponašanje vlasnika pasa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.