Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji život

U sekundi su ostali bez roditeljske brige, sada im treba pomoći

'SIS...BIJELE VODE....051110....MIRKO METIKOS S UNUCIMA IGOROM I ROBERTOM STAJDUHAR...'
'TADIJA ODIC'
05.11.2010.
u 17:20

Igor još spominje "Tata pu, pu u mamu." Nije niti čudo, jer ga je u trenutku tragedije majka držala u naručju i mrtva pala preko njega, kaže rođak Dane Metikoš

Dvogodišnji Igor i četverogodišnji Robert Štajdohar potkraj kolovoza u sekundi su ostali bez roditeljske brige. Pred njihovim je očima u središtu Gline otac Josip Štajdohar ubio majku Nikolinu Metikoš, pa potom sebi pucao u glavu. O mališanima se sada brinu djed i baka Mirko i Slavica Metikoš na svome domaćinstvu u selu Bijele Vode, a svaka pomoć im je dobrodošla. To su shvatili i u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Moći će ih othraniti

– Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama iskoristila sam da posjetim dječake, i baku i djeda kao skrbnike. Uz darove djeci, donijela sam 5.000 kuna jednokratne pomoći. Razgovarala smo kako im Županija može pomoći u skrbi o djeci. Inicirat ću osnivanje posebnog fonda u županiji koji bi s milijun kuna godišnje pomagao djeci u slučajevima kao što je ovaj i drugim teškim situacijama i događajima koje ne možemo predvidjeti – rekla je županica Marina Lovrić Merzel, koja ih je jučer posjetila.

– Nisam navikao tražiti niti primati pomoć. Do sada su nam pomogli Centar za socijalnu skrb jednokratnom pomoći, Vijeće srpske nacionalne manjine u Glini i Srpsko narodno vijeće Zagreb. Žena, ja i sin srednjoškolac, živimo od poljoprivrede i ovaca. Na tri rali sijemo kukuruz, na dva ječam, a devet rali kosimo. Divlje svinje nam uništavaju urod i ruju travnjak. Upitna je i košnja trave. Sreća je što smo žena i ja pedesetogodišnjaci, pa unuke još možemo othraniti – kaže Mirko Metikoš.

On je predložio Županiji popravak lokalne ceste u Bijelim Vodama, koja bi mogla popraviti i njihov, ali i život cijelog sela.

– Zbog loše ceste u Bijele Vode nitko ne dolazi niti što možemo prodati, jer ne možemo odvesti robu do kupaca. Niti cisterna za otkup mlijeka ne prolazi. Popravkom ceste pomoglo bi se posredno i Igoru i Robertu – poručio je Mirko.

Uplatite na žiro-račun

– Mali Igor još uvijek spominje "Tata pu, pu u mamu." Nije niti čudo, jer ga je u trenutku tragedije mama držala u naručju i mrtva pala preko njega. Pitam se treba li, uz skrb i ljubav koje im djed i baka daju, djeci pružiti i neku stručnu pomoć da prebrode preživljenu tragediju i razviju se u čestite i poštene odrasle osobe – razmišlja naglas rođak Dane Metikoš.

I Večernji list objavljuje žiro-račun za pomoć mališanima. Pomoć se može uplatiti na račun Mirka Metikoša u Privrednoj banci Zagreb broj: 2340009-3103192161.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije