Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbili se ispričati

U prime timeu BBC-ja Ukrajinu prozvali jugozapadnom Rusijom

Graham Norton Show
Foto: Press Association/PIXSELL
1/3
15.02.2022.
u 14:21

U komediji nijedna tema nije zabranjena, unatoč tomu cijenimo da neke šale mogu drugačije rezonirati za sve one koji su situacijom osobno pogođeni - napomenuo je glasnogovornik BBC-ja

Komičar i voditelj Graham Norton poznat je po šaljivom komentiranju i ismijavanju aktualnih događaja, a epizodi koja se na BBC-ju emitirala 4. veljače, prokomentirao je da bi Ukrajina uskoro mogla postati "jugozapadna Rusija". BBC je zaprimio brojne žalbe gledatelja no odbili su se ispričati pod objašnjenjem da "nijedna tema nije zabranjena", prenosi The Times.

Dok je govorio o odlasku britanskog premijera Borisa Johnsona u Kijev, Norton je rekao "ovog tjedna odletio je u Ukrajinu - ili ako gledate televiziju sa zakašnjenjem - u jugozapadnu Rusiju". Brojni gledatelji kritizirali su komičara zbog neosjetljivosti prema Ukrajincima koji su pod prijetnjom potencijalne ruske invazije. Ipak, BBC je u priopćenju odbio pozive na ispriku, piše Daily Mail.

- Cijenimo ozbiljnost trenutne situacije tamo i možemo vas uvjeriti da nije bilo namjere izazvati bilo kakvu uvredu ovim primjedbama. U komediji nijedna tema nije zabranjena, unatoč tomu cijenimo da neke šale mogu drugačije rezonirati za sve one koji su situacijom osobno pogođeni - napomenuo je glasnogovornik BBC-ja.

Ova, za mnoge neumjesna, šala uslijedila je netom nakon što je ranije ovog mjeseca bijes izazvala Neflixova emisija komičara Jimmyja Carra "His Dark Materials", u kojoj se komičar našalio o Romima ubijenim tijekom Holokausta. Komičar je rekao da svi govore o šest milijuna izgubljenih židovnskih života, "ali nikad ne spominju tisuće Cigana koje su ubili nacisti. Nitko nikada ne želi pričati o tome, jer nitko nikada ne želi govoriti o pozitivnim stvarima'. Šalu su osudili brojni političari i slavne osobe, uključujući židovskog komičara Davida Baddiela.

Komentara 1

DU
Deleted user
14:51 15.02.2022.

Nije li Boris porjeklom rusko ime?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije