Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatski turistički rekordi

U Poljskoj broj jedan, u SAD-u uz rame s - Kubom

Gari Capelli
Foto: PR FOTO
1/3
22.12.2016.
u 18:11

Direktori predstavništava Hrvatske turističke zajednice u inozemstvu izvijestili ministra Capellija da se i dogodine može očekivati dobra sezona

Hrvatska se u godini na isteku u Poljskoj nametnula kao turistička destinacija broj jedan, među Austrijancima je naša zemlja postala traženija čak i od apsolutnog lidera Italije, a iz Velike Britanije rast turističkog prometa prema prethodnoj godini po prvi puta prelazi 20 posto.

Ugodno su iznenadili i Slovenci, koji su kod nas u 2016. ostvarili 16 posto više noćenja nego lani iako se mislilo da je to tržište praktički već dalo svoj maksimum. Nakon niza godina napokon je zaustavljen i pad broja dolazaka iz Rusije, a rast iznosi šest posto.

Mađarska je također bila izdašnija nego se očekivalo, pa se desetpostotnim skokom prema 2015. premašeno 2,7 miljuna noćenja iz te zemlje. U rekordnoj 2016. hrvatski je turizam dobro stajao i na dalekim tržištima.

U SAD-u, recimo, naša zemlja uz Kubu i Island, s porastom broja noćenja od 12 psoto, kotira kao jedno od najbrže rastućih turističkih odredišta.

Da sve bude još bolje direktori predsatvništava Hrvatske turističke zajednice, na prvom susretu s novim ministrom truizma Garijem Capellijem, za dogodine najavljuju daljnji rast brojki.

- Hrvatska još uvijek ima neiskorištene potencijale, posebice u turistički manje razvijenim područjima na moru i kontinentu. S obzirom na visoku popunjenost u špici u 2016. se moramo fokusirati na pred i posezonu, za što imamo niz spremnih mjera - poručuje Capelli. 

>> Turisti sada troše triput više nego u SFRJ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije