Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhvaćeni na djelu

U pola godine prokrijumčarili 37 kg marihuane iz BiH u Hrvatsku

'07.07.2010., Slavonski Brod - Slavonskobrodska policija pronasla nasad indijske konoplje (kanabisa), te uhitila vlasnika.  Photo: Ivica Galovic/PIXSELL'
'Ivica Galovic/PIXSELL'
06.06.2012.
u 12:52

U pretragama stanova i drugih prostorija osumnjičenih zaplijenjeno je nešto više od dva kilograma marihuane, četiri sadnice kanabisa, digitalne vage i veći broj mobitela

Službenici PU vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad deset osoba, devet hrvatskih državljana i jednim državljaninom BiH zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili niz kaznenih djela zlouporabe opojnih droga i to od kraja 2011. do 2. lipnja ove godine kada su u više navrata iz BiH prokrijumčarili 37 kilograma marihuane, rečeno je na današnjoj tiskovnoj konferenciji u PU vukovarsko-srijemskoj.

Načelnik kriminalističke policije Goran Lovrić objasnio je da je ovih deset osoba iz BiH u Hrvatsku krijumčarilo pakete od pet, tri i dva kilograma marihuane.

– Manjim dijelom marihuana je prodavana korisnicima na području Vinkovaca, dok je veći dio radi prodaje krajnjim korisnicima distribuiran na područje Zagreba, Pule, Rijeke i Splita. U organiziranju krijumčarenja droge u Hrvatsku ulogu je imala četveročlana obitelj iz Ivankova koja je drogu preuzimala, skrivala i omogućavala distribuciju do krajnjih kupaca. Procijenjena je vrijednost krijumčarene marihuane oko 700.000 kuna – rekao je Lovrić, a Miodrag Zlojić, načelnik odjela kriminaliteta droga, dodao je da su u pretragama stanova i drugih prostorija osumnjičenih pronašli i zaplijenili nešto više od dva kilograma marihuane, četiri sadnice kanabisa, digitalne vage i veći broj mobitela.

– Nisu otprije poznati policiji. Od šest privedenih županijskom državnom odvjetniku u Vukovaru dvoje ih je zadržano, dok je četvero pušteno da se brani sa slobode – rekao je Zlojić.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar madcap
madcap
14:53 07.06.2012.

Ma nije to ništa. Ja znam babu koja je iz Hercegovine u Hrvatsku donjela brat-bratu barem dvije tone kamilice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije