Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogoni u Novskoj

U Poduzetničkoj zoni investitori će zaposliti radnike i proizvoditi alge

Ugovori u Novskoj
Foto: Večernji list
1/2
16.05.2019.
u 14:35

U Poduzetničkoj zoni Vodovod Novska do srpnja treba završiti svoju novu poslovnu zgradu, a mogu reći da je s početkom gradnje te zgrade porastao broj upita i drugih investitora za parcele u zoni, rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić

Grad Novska sklopio je ugovore o prodaji zemljišta u poduzetničkoj zoni Novska s dva investitora koja bi tamo trebala graditi proizvodne pogone i zaposliti 40-ak radnika.

Tvrtka Phyox d.d. iz Zagreba će graditi pogone za uzgoj algi za medicinske svrhe i kozmetiku, a ugovor je gradonačelnik Marin Piletić potpisao s direktorom tvrtke Draženom Breglecom. Vrijednost ulaganja u pogone za proizvodnju algi je 8,9 milijuna eura, projekt se realizira kroz dvije faze gradnje, a prema poslovnom planu investitor namjerava zaposliti na neodređeno vrijeme najmanje 31-og radnika.

"Ovdje smo naišli na izuzetnu konstruktivnu lokalnu samoupravu, na izvrsne preduvjete, zonu koja je spremna za građenje pogona. Vodili smo se dobrim osjećajima da ovdje možemo biti uspješni", istakanuo je Dražen Breglec.

Grad Novska sklopio je nedavno ugovor i s vlasnikom tvrtke „Konid proces“ d.o.o. iz Novske, Davorom Filjasom, koji namjera graditi proizvodne hale za proizvodnju raznovrsnih metalnih proizvoda i elemenata, prateće opreme i dijelova za potrebe različitih industrija. Vlasnik ističe kako bi u početnoj fazi uposlio šest djelatnika te prebacio sadašnje poslove tvrtke iz Zagreba.  

"U Poduzetničkoj zoni Vodovod Novska do srpnja treba završiti svoju novu poslovnu zgradu, a mogu reći da je s početkom gradnje te zgrade porastao broj upita i drugih investitora za parcele u zoni", rekao je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Video: Plaće u Zagrebu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije