Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobila uvjetnu

U pljačku banke išla jer ju je odbio i kamatar

kreditna banka
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
20.10.2015.
u 21:00

Zaštitar je zatvorio ulazna vrata banke pa se žena uspaničila. Pištoljem je razbila staklena vrata, ali su je ipak uhvatili

Kamatar s kojim je tada treći put dogovorila susret na Kvatriću ponovno se, baš kao i prethodna dva puta, tog 10. travnja 2014. godine nije pojavio. Novac je prethodno pokušala posuditi od brata, sestre i tete – uzalud. Kredit ni u jednoj banci nije uspjela dobiti jer je bila na rodiljskom. Ta 34-godišnjakinja iz okolice Zagreba do novca je, kako je sama priznala, pokušala doći na sve moguće načine, ali bezuspješno. Kroz glavu joj je prošla jedina preostala opcija – pljačka.

Na sastanak s kamatarom taj dan je, iz straha, ponijela nož. Suprugu nije priznala s kim se ide naći, nego je rekla da će novac posuditi od tete. Dva sata sjedila je u automobilu i razmišljala što da učini, jer je pretpostavljala da će je, ako se kući vrati bez novca, suprug ostaviti i sa sobom odvesti i djecu. Tada se u njoj prelomilo. Došla je pred Kreditnu banku u zagrebačkoj Dubravi i odlučila počiniti pljačku. Naoružana nožem koji je imala ušla je u banku i zaprijetila zaštitaru da joj preda pištolj.

On je to i učinio, ali je prethodno, što ona nije primijetila, iz pištolja izvadio spremnik sa streljivom i spremio ga u džep. Dok je ona čekala da joj zaposlenice stave novac u vrećicu, zaštitar je istrčao iz banke i zatvorio ulazna vrata. Tada se pljačkašica uspaničila i počela bježati. Pištoljem je razbila staklena vrata i potrčala cestom, ali su je zaštitar i slučajni prolaznik ubrzo uhvatili.

– S jedne strane tada mi je laknulo jer sam suprugu sve mogla priznati i nisam više trebala lagati, a s druge strane mi je bilo teško s obzirom na to da sam bila svjesna što sam napravila svojoj djeci – priznala je na suđenju ta 38-godišnjakinja, koja je kazala da je u vrijeme pljačke radila kao prodavačica, a plaća od 3800 kuna joj nije bila dovoljna da vrati novac koji je od nje potraživao kamatar. Zbog mnogih olakotnih okolnosti – uključujući to da je djelo priznala, da je izrazila kajanje i da je tijekom suđenja cijelo vrijeme plakala, kao i to da je majka dvoje djece, osuđena je na godinu dana uvjetno uz rok kušnje od četiri godine.     

>> Dolijala bugarska pljačkašica zlatarnice

Komentara 11

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
22:01 20.10.2015.

Konacno da se i radniku malom covjeku u bezizlanoj situaciji oprosti kazneno djelo eto o to smo bogu hvala dozivjeli jer dosad se oprastalo samo lopovima koji su unistili zemlju a neki su jos ugledni građani

BJ
Bjelovar112
21:54 20.10.2015.

jeli barem rekla ime i prezime kamatara da ga porezna proceska

TH
than
02:17 21.10.2015.

Znaci opljackala je... Pa to je kod nas izgleda normalno da se krade. Kako vidim i prema komentarima. Nema velike ili male pljacke,konkretno, lopov si i kod male i velike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije