Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prošla glavna opasnost

U Petrinji poplavljeno 500 kuća i zagađeno 150 bunara

poplave,Petrinja
Foto: Antun Petračić/VLM
1/4
20.02.2014.
u 17:33

S povlačenjem vode u pokupskim selima postavit će se cisterne pitke vode, retencije isušiti, pobrati naplavljeno smeće i stradalima što brže vratiti normalni život

Na području Grada Petrinje poplavljeno je do 500 kuća i zagađeno 150 bunara, procijenjeno je poslijepodne na redovito održavanom Stožeru za obranu i spašavanje od poplave. Na nasipima i dalje neprekidno radi desetak pumpi Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a s područja Petrinje, kao i jednaka oprema posuđena iz varaždinske, krapinsko-zagorske, karlovačke i bjelovarsko- bilogorske županije.

- Iako su vodotoci Petrinjčice i Kupe u stalnom opadanju, a smanjuje se i nivo zaobalnih voda, još uvijek nema opuštanja. Slijedi saniranje katastrofe: ispumpavanje bunara, čišćenje septičkih jama, podruma, prizemlja i dvorišta, dezinficiranje i dezinsekcija okoliša - kaže gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

Dinamika tih obveza danas je dogovorena s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koji će i snositi troškove ove akcije. S povlačenjem vode u pokupskim selima postavit će se cisterne pitke vode, retencije isušiti, pobrati naplavljeno smeće i stradalima što brže vratiti normalni život. Petrinji je stigla prva najnužnija pomoć u čizmama, kabanicama, bocama vode, konzervama hrane i drugom, a o načinu distribucije po terenu sutra će humanitarci u uredu gradonačelnika održati sastanak s Darinkom Dumbovićem i njegovom zamjenicom Svjetlanom Lazić.

>>Kupa i Petrinjčica opadaju na centimetre, zaobalne vode povlače na milimetre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije