Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća

U padu indonezijskog vojnog zrakoplova 13 poginulih

Indonezija
Foto: Reuters/PIXSELL
18.12.2016.
u 08:13

Hercules C-130 poletio je iz grada Timike u pokrajini Papua s 12 članova posade i jednim putnikom, no srušio se u udaljenom planinskom području nešto prije planiranog slijetanja, kazali su dužnosnici.

Trinaest je osoba poginulo u padu indonezijskog vojnog zrakoplova na istoku zemlje u nedjelju, objavile su vlasti  podatke o novoj nesreći vojnih snaga. 

Hercules C-130 poletio je iz grada Timike u pokrajini Papua s 12 članova posade i jednim putnikom, no srušio se u udaljenom planinskom području nešto prije planiranog slijetanja, kazali su dužnosnici.

Uz tri pilota u zrakoplovu je bilo osam tehničara, navigator i vojni dužnosnik, a prevozili su hranu i cement. 

Spasilačke ekipe locirale su ostatke zrakoplova ubrzo te pronašli svih 13 tijela. 

Smrtonosna nesreća najnovija je u nizu sličnih u indonezijskoj vojsci. U studenome se srušio vojni helikopter na Borneu pri čemu su poginule tri osobe, a prije toga tri su osobe poginule u padu helikoptera na otoku Javi.

Dvanaest je osoba poginulo u ožujku u helikopteru koji se srušio na Sulawesiju u središnjem dijelu Indonezija.

Najteža nesreća dogodila se 2015. kada se Hercules C-130 indonezijske vojske srušio na stambenu četvrt u gradu Medan na otoku Sumatri pri čemu su poginule 142 osobe. 

Komentara 2

Avatar Angelina11
Angelina11
08:42 18.12.2016.

Nazvanicno saznanje srbi planiraju izgradnju spomenika Slobodanu Milosevicu u Sidu.

KU
kupatilo
09:24 18.12.2016.

Pa kakve veze on ima sa padom aviona.A inace tome nebi iznenadilo.Toje njihova taktika al vezano sa nesrecom je samo ona ko visoko leti nisko pada e toje i njiov moto.Unesrecenima vjecni mir.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije