Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDAO IH POLICIJI

U odvodnom kanalu pronašao bombe i tromblonske mine

Pronađene eksplozivne naprave
Foto: PU brodsko-posavska
30.07.2019.
u 17:27

Nastavak je to akcije Manje oružja - manje tragedija u sklopu koje građani, bez straha, policiji mogu predati opasne naprave.

Policija je u ponedjeljak zaprimila dvije dojave o pronalasku eksplozivnih naprava na području Brodsko-posavske županije. U oba su slučaja građani zaključiti kako je najpametnije ne dirati nepoznate stvari na koje su naišli.

Tako je na području općine Gornja Vrba, 55-godišnji građanin u odvodnom kanalu pronašao odbačena minsko-eksplozivna sredstva. Odmah po dojavi, na mjesto događaja izašao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu koji je na siguran način preuzeo jednu ručno izrađenu bombu, dvije kumulativne BRK M 79,3 bombe, tri trenutne tromblonske mine TTM M60 i pet tromblonskih kumulativnih mina TKM M60.

Isti dan 57-godišnjakinja je dojavila policiji da je na području Okučana, u dvorišnoj zgradi obiteljske kuće koju je koristio njezin pokojni otac, pronašla veću količinu streljiva. Odmah po dojavi, na mjesto događaja su također izašli policijski službenici i utvrdili kako se radi o čak 148 komada puščanog streljiva call. 7,62 koje su preuzeli na siguran način.

Nastavak je to akcije Manje oružja - manje tragedija u sklopu koje građani, bez straha, policiji mogu predati opasne naprave.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije