Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Akcija protiv islamističke scene

U Njemačkoj uhićen osumnjičeni (36) za napade u Tunisu

Njemački grad Chemnitz pod opsadnim stanjem: Potraga za migrantom iz Sirije (22), u stanu pronađen eksploziv
Foto: Reuters
1/3
01.02.2017.
u 13:00

Njemačka vlada u srijedu je donijela zakon po kojem će osobe koje su ocijenjene kao potencijalno opasne, ubuduće morati nositi elektronske sprave kojima će u svakom trenutku biti moguće pratiti njihovo kretanje

Tunižanin, koji je u srijedu ujutro uhićen tijekom akcije protiv islamističke scene u Frankfurtu, u svojoj je domovini tražen zbog napada na Bardo muzej 2015. u kojemu je ubijen 21 turist, priopćilo je u srijedu Državno odvjetništvo u Frankfurtu.

„Protiv danas uhićenog državljanina Tunisa se u njegovoj domovini vodi istraga zbog sumnje da je sudjelovao u napadu na muzej Bardo u ožujku 2015.“, priopćilo je Državno odvjetništvo u Frankfurtu na Majni. Ovog 36-ogodišnjeg Tunižanina u njegovoj se domovini također sumnjiči da je sudjelovao u napadu na pogranični grad Ben Guerdane, kada je poginulo preko 20 osoba. Za oba napada je odgovornost preuzela tzv. Islamska država

Uhićenik, do kojega je policija došla u sklopu velike akcije protiv islamističke scene u saveznoj pokrajini Hessen, sumnjiči se i za planiranje napada u Njemačkoj te vrbovanje za odlazak u borbe na strani tzv. Islamske države.

„Osumnjičeni je radio na stvaranju terorističke mreže u Njemačkoj s ciljem izvršenja napada. Konkretni planovi zasad nisu poznati“, rekao je glasnogovornik odvjetništva Alexander Bartle. Ministar unutarnjih poslova Hessena Peter Beuth objasnio je kako se današnjom akcijom, u kojoj je više od 1100 policajaca pretresalo stanove i džamije diljem Hessena,  želi odaslati „jasan signal“ islamističkoj sceni.

„Mi u Njemačkoj nećemo trpjeti fanatike koji ugrožavaju naš pravni i slobodnjački poredak“, poručio je demokršćanin Beuth. U utorak navečer je i u Berlinu provedena racija prilikom koje su privedene tri osobe.

Njemačka vlada u srijedu je donijela zakon po kojem će osobe koje su ocijenjene kao potencijalno opasne, ubuduće morati nositi elektronske sprave kojima će u svakom trenutku biti moguće pratiti njihovo kretanje.

Ova odluka je donesena nakon terorističkih napada na Berlin krajem prošle godine, koje je izveo također Tunišanin koji, unatoč činjenici da je bio označen kao potencijalno opasna osoba, nije bio pod prismotrom policije.

Komentara 2

IB
istina_boli
13:10 01.02.2017.

Bolje bi im stajala omca oko vrata!

TA
tarzan
13:20 01.02.2017.

Za takve postoji samo jedna prava mjera: metak u čelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije