Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JASNO ODREĐENA PRAVILA

U Njemačkoj možete dobiti kaznu i do 10.000 eura ako u autu imate neke predmete. Možete li i u Hrvatskoj?

View of the traffic from a car
Foto: Markus Scholz/DPA
1/2
18.02.2024.
u 12:49

Stručnjaci upozoravaju vozače i da ne ostavljaju elektroničke uređaje poput prenosivih računala, mobitela, tableta i prijenosnih punjača jer se oni mogu oštetiti i tako izazvati požar

Određeni predmeti ili uređaji itekako mogu činiti razliku ako se prevoze jer njihova težina u određenim situacija postaje itekako veća. Zato je prijevoz nekih predmeta upravo i uređen njemačkim zakonom, a to se ne odnosi samo na glomazan teret ili teret velike mase. 

Kako prenosi Fenix Magazin, kazna do 10.000 eura može dočekati svakog tko prevozi određene kućanske potrepštine u automobilu poput noževa, vilica i žlica. Određene vrste noževa poput leptir noževa, sklopivih, noževa s fiksnom ostricom duljih od 12 centimetara i onih koji se smatraju oružjem konkretno su zabranjeni u vozilu, stoji u njemačkim zakonima. 

>> VIDEO Jeste li se vozili ovom cestom u Hrvatskoj? Nema baš simpatičan nadimak

View of the traffic from a car
1/8

Osim toga, stručnjaci upozoravaju vozače i da ne ostavljaju elektroničke uređaje poput prenosivih računala, mobitela, tableta i prijenosnih punjača jer se oni mogu oštetiti i tako izazvati požar.

U Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ovaj dio nije reguliran, no postoji jedan članak koji se tiče prijenosa predmeta u vozilu. Naime, biciklisti, mopedisti i motociklisti ne smiju prenositi predmete šire od 50 cm sa svake strane vozila, dok se na prikolici bicikla i mopeda ne smije prevoziti predmet širi od 80 cm. Svatko tko se ogriješi na taj Zakon bit će i kažnjen s 30 eura. 

POVEZANI ČLANCI:

Ključne riječi

Komentara 16

DU
Deleted user
14:53 18.02.2024.

Njemačku vodi brod luđaka... Problem u autu je vilica i laptop ali zato 500kg baterija nije...

TO
Tomisl
13:56 18.02.2024.

Njemačka je po mnogim pitanjima postala "luda kuća".

Avatar babinjak1984
babinjak1984
13:17 18.02.2024.

Suludo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije