Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema tragova nasilne smrti

Policija istražuje dva utapanja na Mrežnici. Moguće je da je riječ o migrantima?

mreznica
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
09.06.2020.
u 10:53

Radi utvrđivanja okolnosti stradavanja i identiteta policija provodi kriminalističko istraživanje

Karlovačka policija istražuje identitet i uzrok smrti dvije muške osoba čija su tijela jučer pronađena na obali rijeke Mrežnice na području Općine Barilović. Iz policije kažu da provode istragu koja bi trebala utvrditi identitet preminulih osoba, što je u ovakvim slučajevima dosta teško.

Neslužbeno doznajemo da, s obzirom na to da nema tragova nasilne smrti, postoji velika vjerojatnost da je riječ o utopljenim migrantima koji često nemaju sa sobom nikakve dokumente koji bi policiji olakšali posao. S obzirom na to da je ovo prvi službeni podatak o utapanju nepoznatih osoba, te ako se doista pokaže da je riječ o migrantima, možemo zaključiti da je ruta ilegalnih prelazaka granice ponovno aktivna.

Tijekom koronakrize, kazali su u policiji, nisu imali zabilježenih slučajeva prelazaka granice, kao lani kada su mještani već u veljači pronalazili u rijekama tijela nepoznatih osoba za koje je kasnije utvrđeno da su migranti.

Mještani koji žive uz rijeke u Karlovačkoj županiji, duž rute kojom se najčešće koriste migranti pri ilegalnom prelasku granice, već su nažalost navikli na to da s početkom ljepšeg vremena nailaze na slične prizore. Upravo su mještani ti koji najčešće alarmiraju policiju kada naiđu na utopljenike ili svjedoče skupinama migranata koje najčešće tijekom noći preko manjih slapova ili čamcima pokušavaju prijeći Kupu, Koranu ili Dobru i to u raznim dijelovima županije; od Kamanja uz granicu sa Slovenijom, preko Barilovića, do Slunja i toka Korane nakon prelaska s teritorija BiH.

Nažalost, crna statistika utopljenih migranata u rijekama u Karlovačkoj županiji ne jenjava; samo 2018. utopilo ih se devetero, broj raste iz godine u godinu, a stvarni broj utopljenih migranata i ne zna se.

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar Osvetnik Ernesta Fulira
Osvetnik Ernesta Fulira
09:32 09.06.2020.

A cuj... tamo odakle dolaze doktori i inzinjeri rijeke su rijetkost...

NE
nečešrazbojniče
10:43 09.06.2020.

Jadni ljudi nisu imali sreće da naiđu na dio granice koji je pod stalnom kontrolom policije, ophodnji, dronova, helikoptera, kamera, detektora pokreta i svih drugih mitova i bajki koje nam pričaju na TV-u o sigurnosti naše granice.

CR
crocop98
09:35 09.06.2020.

Još 2 žrtve koje idu na dušu svih onih koji zagovaraju "Willkommen "refugees"" i puštanje bez sankcija ilegalaca preko granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije