Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obitelj Budrović:

'U mjesec dana netko nam je otrovao šest pasa i pet mačaka'

zlatko budrović,božica budrović (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
22.04.2013.
u 17:27

Neki od njihovih susjeda također su ostali bez svojih ljubimaca, tako da je tužna bilanca dosegla brojku od 11 pasa i osam mačaka

– Ovo što nam se događa je strašno. U mjesec dana netko nam je otrovao šest pasa i pet mačaka. Sve smo prijavili policiji i čak odnijeli i uzorak otrova, no od toga sve su prilike na kraju ipak ne bude ništa – ogorčeni i nadasve zabrinuti Večernjaku su se obratili Zlatko i Božica Budrović iz Babinca nedaleko od Bjelovara iznoseći detalje muke koju proživljavaju već nekoliko tjedana. Naime, Budrovići se bave stočarstvom i na svom gospodarstvu imaju oko 80 grla muznih krava i tovne junadi.

Psi čuvari krava

Osim tuge za uginulim psima koji su im obavljali pastirsku službu i u poslu im bili od velike pomoći čuvajući im krave na ograđenim pašnjacima, Budrovići su u strahu da bi trovanje moglo naškoditi i samim kravama, a to bi bila katastrofa.

– Jednog od uginulih pasa nosili smo u Križevce u Veterinarski zavod, no ni oni ne znaju o kakvom je otrovu riječ – jada se Zlatko navodeći da su mu na policiji kazali da uzorak treba poslati u Zagreb u Centar za forenzična istraživanja i vještačenja, no na rezultate analize treba čekati najmanje tri mjeseca.

Zasad nepoznati trovač, tvrdi Zlatko, dotad može napraviti tko zna kakvo zlo. Tim više što Budrovići nisu i jedini oštećeni u ovoj priči. Naime, i neki od njihovih susjeda također su ostali bez svojih ljubimaca, tako da je tužna bilanca dosegla brojku od 11 pasa i osam mačaka.

Odvjetništvo na potezu

Na naš upit o ovom nesvakidašnjem događaju iz PU bjelovarsko-bilogorske kazali su nam da su još 11. travnja zaprimili kaznenu prijavu Zlatka Budrovića protiv nepoznatog počinitelja za počinjenje kaznenog djela iz čl. 205 ubijanje i mučenje životinja. Po uobičajenoj proceduri prijavu su proslijedili nadležnom državnom odvjetništvu koje će odlučiti o daljnjem postupanju. Ništa konkretniji nisu bili ni iz Općinskog državnog odvjetništva, čija je glasnogovornica potvrdila zaprimanje prijave te kazala da slijedi donošenje državnoodvjetničke odluke.

>> Otrovao dva psa, pa ih još žive bacio na polje izvan grada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije