Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Umjetnici i djeca

U konjima pronašli zaštitnika, zamišljenog i dragog prijatelja

zilik1
Foto: Kristina Štedul Fabac/Pixsell
1/3
22.01.2013.
u 12:53

Veselim se što sam djeci prenio svoje osjećaje prema tim životinjama, koje su moja inspiracija od moje sedme godine - kaže umjetnik

Od sedme godine kada sam se prvi puta susreo s konjima, postali su moja inspiracija. Otada sam pasionirani ljubitelj, a danas i vlasnik. Drago mi je što sam djeci prenio osjećaje prema tim divnim životinjama. Tema je zapravo bila slobodna. Nije cilj bio konj, nego u njima pronađu zaštitnika i svog zamišljenog prijatelja, koji im može pomoći kada je teško – rekao je akademski kipar Hrvoje Dumančić.

 Prespavao u domu

 Njegovom radionicom u tehnici crtež započela je 40. Zimska likovna kolonija, točnije mali ZILIK u Dječjem domu Vladimir Nazor. Da bi osjetio toplinu i ugođaj, koji vladaju u toj karlovačkoj ustanovi, noć je proveo upravo u Domu. Bio je oduševljen kreativnošću djece, koja su pomno pratila njegove upute.

 – Već sam bila na ZILK-u i uvijek se rado vraćam. Teme su vrlo zanimljive, a kako inače volim crtati, ovo je za mene prava stvar – otkrila nam je Patricia Vuković, učenica 6. d razreda OŠ Grabrik. Kao i njezin kolega Romano Matasić, priznala je da je zadatak dosta zahtjevan.

 – Nije bilo lako crtati konja, ali zanimljivo je. Već sam bio na dva likovna natječaja i na jednom pobjedio – rekao je karlovački osnovac.

 Jordanova izložba

 Nakon održanih radionica prvog dana druženja, uslijedilo je svečano otvorenje jubilarne Zimske likovne kolonije u Gradskom kazalištu Zorin dom. Osim bogatog programa, otvorena je i izložba Vasilija Josipa Jordana.

 Likovna kolonija, koja svake godine okuplja stotine sudionika, malih i velikih, iz čitave Hrvatske, nastavlja se danas zanimljivim radionicama. Kako je napomenula ravnateljica doma Maja Vučinić Knežević s djecom će u kombiniranoj tehnici raditi Marina Bauer. Poznati Srećko Puntarić Felix i Milan Lekić Lex sudionicima će otkriti čari karikatura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije